Jaunieji oratoriai po LCC stogu susirungs dešimtąjį kartą

16-ąjį kartą organizuojamas respublikinis jaunųjų oratorių konkursas šiemet švęs apvalųjį savo persikėlimo į Klaipėdą jubiliejų – jau dešimtąjį kartą jis bus surengtas LCC tarptautiniame universitete.

Tradiciniame konkurse jau šį penktadienį, kovo 8-ąją, dalyvaus 36 moksleiviai iš visos Lietuvos, o finaliniame etape nugalėjęs oratorius gaus teisę atstovauti Lietuvai gegužę vyksiančiame tarptautiniame konkurso finale Londone. Ne vieną dešimtmetį gyvuojantį konkursą rengia Angliškai kalbančiųjų sąjunga (English Speaking Union), o jį globoja Jungtinės Karalystės karališkoji šeima.

Konkurse savo jėgas kasmet išbando 16-20 metų oratoriai, kuriuos į Klaipėdą dažniausiai atlydi jų anglų kalbos mokytojai. Būtent šių pedagogų dėka šlifuojama konkurso dalyvių iškalba, anglų kalbos žinios, padedama atskleisti temą.

Šių metų konkurso tema tapo citata iš Biblijos, Evangelijos pagal Matą: „Joks suskilęs namas neišsilaikys“ („A House Divided Against Itself Cannot Stand” – angl.). Šią temą savo pusfinalio kalbose bandys atskleisti moksleiviai iš Klaipėdos, Kauno, Anykščių, Kretingos, Kėdainių, Kelmės, Lazdijų, Palangos, Plungės, Rietavo, Šalčininkų, Šiaulių, Pumpėnų, Šilutės, Tauragės, Telšių, Vilkaviškio ir Žagarės. Klaipėdai konkurse šiemet atstovaus net penki iškalbingi moksleiviai.

Jaunųjų oratorių konkurso finalininkus ir nugalėtojus rinks vertinimo komisija, į kurią kasmet kviečiami pasižymėję Lietuvos ir užsienio pedagogai, diplomatai, tarptautinių organizacijų atstovai. Kadangi konkursas organizuojamas iš privačių lėšų, be Vyriausybės paramos, ypatingą vaidmenį jo rengime atlieka rėmėjai. Tradiciškai, nugalėtojo kelionės į Londoną išlaidas padengia viena kelionių agentūra, o Lietuvos dalyvio mokestį tarptautiniame konkurse sumoka Jungtinės Karalystės ambasada Lietuvoje. Be gausybės kitų prizų, įteikiamas specialusis apdovanojimas geriausiam oratoriui iš Klaipėdos. Prizą – trijų savaičių trukmės vasaros anglų kalbos kursus – nugalėtojui tradiciškai dovanoja LCC tarptautinis universitetas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių