Jauni klaipėdiečiai susigundė lengvu uždarbiu

Viliojantis pasiūlymas lengvai užsidirbti pinigų sugundė vos pilnametystės sulaukusius vaikinus. Užuot pasipelnę, jie tapo bankų skolininkais.

20-metis Julius ir 19-metis Marius manė, kad galės už paslaugą nepažįstamam žmogui nesunkiai gauti iš jo atlygį. Vaikinai internetu išsiuntė savo elektroninės bankininkystės duomenis, tikėdamiesi, kad pasinaudojęs jų sąskaitomis asmuo už tai dosniai atsilygins.

Tačiau kad ir kaip jauni žmonės pasitiki savo jėgomis, šį kartą vaikinai tapo sukčių auka. Netrukus Julius ir Marius sužinojo, kad jų vardu paimti keli greitieji kreditai.

Nors vaikinai pranešė policijai apie tai, kad buvo apgauti, bankai 4900 litų siekiančių paskolų reikalaus iš jų.

Pastaruoju metu internete galima rasti ne vieną pasiūlymą per valandą užsidirbti kelis šimtus ar net tūkstantį litų. Pradėjęs domėtis žmogus elektroniniu paštu gauna laišką su įtikinamu pasiūlymu.

„Mano brolis, gyvenantis Portugalijoje, nori man pervesti gana solidžią pinigų sumą. Aš negaliu naudotis savo banko sąskaitomis, nes jos areštuotos antstolių už senas skolas bankams. Man reikalingas žmogus, galintis leisti pasinaudoti savo banko sąskaita pervedimui gauti. Už šią paslaugą siūlau nuo 500 Lt iki 1 000 Lt, pagal susitarimą. Ar galėtumėte
man pagelbėti?“

Kad klientas lengviau užkibtų, laiškas pasirašomas tikra pavarde žmogaus, kursi apie aferą nieko nenutuokia.

Panašiu būdu nukentėjusių asmenų sąrašas vien Klaipėdoje jau lenkia dešimtį. Policijos pareigūnai kol kas gali pakartoti bankininkų patarimą niekam neišduoti savo banko duomenų.


Šiame straipsnyje: sukčiavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių