Japonijos gerbėjai renkasi Kongresų rūmuose

Savaitgalį apsilankę sostinėje Kongresų rūmuse žmonės  gali pasijusti lyg atsidūrę japoniškame animaciniame filmuke.

Šeštadienio rytą į renginius Kongresų rūmuose renkasi japoniškos kultūros festivalio „nowJapan“ dalyviai. Nors jo programa – labai plati, aprėpianti įvairias paskaitas, kovos menų, kaligrafijos, rankdarbių pamokas ir kitus užsiėmimus, bene didžiausią džiaugsmą lankytojams kelia susitikimas vieni su kitais. Oficialios Japonijos kultūros gerbėjų bendruomenės Lietuvoje nėra, tačiau dažnai internete bendraujantiems bendraminčiams šis renginys – puiki proga susitikti akis į akį.

Nors jokie amžiaus ribojimai renginyje netaikomi, tačiau daugiausia čia renkasi paaugliai. Tarp jų sparčiai plinta užsiėmimas, vadinamas „Cosplay“ – kai žmogus turi susikurti kostiumą ir persikūnyti į kokį nors personažą. Jų dėka festivalis virto tarsi kaukių baliu, tik japoniškumi stiliumi. Nemaža dalis jų specialiai dėl festivalio atvyko iš kaimyninių valstybių.

„Mes Latvijoje taip pat turime panašių festivalių, tačiau Lietuva visai šalia, todėl nusprendėme pabandyti ir čia apsilankyti ir kol kas labai smagu“, - pasakojo latvė Marta. Ji, kaip ir kiti kalbinti įvairiais japoniškų filmukų anime personažais apsirengę festivalio dalyviai, tokiu pomėgiu užsikrėtė naršydama internete.

„Viskas prasidėjo nuo filmukų, paskui pradėjau lankytis forumuose, pamėginau pasisiūti pirmąjį kostiumą ir dabar jau kelerius metus tuo užsiimu“, - pasakojo ji.

Kongresų rūmuose taip pat galima mokytis lankstyti origami, žaisti japoniškus stalo žaidimus, dalyvauti piešimo konkursuose. Pastarieji šiais metais sulaukė labai didelio susidomėjimo – organizatoriams net teko suko galvas, kur sutalpinti visus norinčius.

Festivalis Kongresų rūmuose tęsis sekmadienį, o jį vainikuos šventinė eisena, kuri 19 val pajudės nuo Kudirkos aikštės.


Šiame straipsnyje: nowJapan

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių