Japoną subadžiusį 14-metį teismas leido suimti

Vilniaus gatvėse žmones užpuldinėjusį, plėšusį bei Japonijos pilietį peiliu subadžiusį 14-metį G.P. antradienį Vilniaus 2-asis apylinkės teismas leido suimti dviem mėnesiams. Tiek pat laiko suimtas ir kartu su juo sulaikytas 21 metų S.S.

Subadė japoną

Abu įtariamieji buvo sulaikyti gruodžio 13-osios vakarą, praėjus vos 10 minučių po Japonijos piliečio užpuolimo. Jaunuoliai buvo sulaikyti dėl vaiko apiplėšimo, tačiau netrukus paaiškėjo, jog jie įvykdė dar vieną nusikaltimą.

11 metų berniukas buvo užpultas apie 18 val. Buivydiškių gatvėje. Plėšikai iš vaiko atėmė telefoną, kuprinę, nuvilko striukę. Vaiko būta pastabaus, jis gerai įsidėmėjo užpuolikų išvaizdą, todėl netrukus policijos patruliams buvo perduotas gana tikslus nusikaltėlių apibūdinimas.

Pradėta ieškoti įtariamųjų. Kaip paaiškėjo vėliau, nesnaudė ir šie. Laisvės prospekte, viešojo transporto Rygos stotelėje apie 18.30 val. jie užpuolė ką tik iš autobuso išlipusį 37 metų Japonijos pilietį.

Šis leidimą nuolat gyventi Lietuvoje turintis ir Vilniuje japonų kalbos mokantis vyras pamatęs į save nukreiptą pistoletą, net nebandė priešintis. Tačiau įžūliems jaunuoliams tai neatrodė svarbu. 14-metis užėjo vyrui už nugaros ir pradėjo badyti japoną peiliu.

Išdavė kraujas

Iš užsieniečio nusikaltėliai pagrobė telefoną ir piniginę, kurioje buvo mokėjimo kortelė, leidimas laikinai gyventi Lietuvoje, valstybinio socialinio draudimo pažymėjimas ir pinigai.

Sužalotasis gydomas ligoninėje. Nors sužalojimai gana rimti, vyro gyvybei pavojus negresia.

Netrukus policijos pareigūnai nusikaltėlius sulaikė. Tada ir paaiškėjo, jog po vaiko apiplėšimo jie spėjo įvykdyti dar vieną nusikaltimą. Apie jį išdavė ant 14-amečio drabužių matomos šviežio kraujo dėmės.

Pas įtariamuosius rasti visi pagrobti daiktai. Taip pat peilis bei dujinis pistoletas, kuriuos nusikaltėliai bandė išmesti pareigūnų akivaizdoje.

Dėl šio nusikaltimo buvo sulaikytas ir dar vienas asmuo - tai 23 metų A.M. Jis vienintelis iš įtariamųjų turi pastovią gyvenamąją vietą.

Antradienį dėl jo suėmimo pareigūnai į teismą nesikreipė.

Vėliau nustatyta, kad G.P. ir S.S. įvykdė ir dar vieną nusikaltimą - gruodžio 12 d. Rygos gatvėje užpuolė merginą ir grasindami peiliu iš jos atėmė mobilųjį telefoną.

Policijai žinomas

Gruodžio 4 -ąją gimtadienį atšventęs G.P. policijai jau gerai žinomas. Šiais metais Šilutės apylinkės teismas už nuolatines vagystes iš parduotuvių bei butų jį išsiuntė į Čiobiškio vaikų socializacijos centrą.

Čia tuo metu dar 13 -ametis G.P. buvo atvežtas rugsėjo 18 d, o lapkričio 1-ąją iš ten pabėgo.

Policijai gerai žinomas ir 21 metų S.S. Buvęs SOS vaikų kaimo auklėtinis, vėliau gyvenęs Kauno rajone taip pat ne kartą buvo patekęs į pareigūnų akiratį.

Įtariama, kad abu jaunuoliai galėjo įvykdyti ir daugiau nusikaltimų visoje Lietuvoje.

 


Šiame straipsnyje: suimti plėšikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių