J. Imbrasas eismo problemas sprendė su vairuotojais

Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas pakvietė sostinės viešojo transporto, mažųjų autobusų ir taksi vairuotojus aptarti eismo organizavimo problemas Vilniaus mieste.

"Didžiausią stažą turintys autobusų, troleibusų, taksi vairuotojai geriausiai pažįsta sostinės gatves, mintinai žino kiekvieną duobę. Todėl jų patarimai ir pastebėjimai mums itin svarbūs. Esu tikras, kad naujai gauta informacija iš Vilniaus gatvių asų padės mums efektyviau spręsti eismo organizavimo problemas", - sakė Vilniaus meras J. Imbrasas.

Pasitarime vairuotojai merui teikė konkrečius pasiūlymus, nurodė dešimtis probleminių vietų, kuriose reiktų keisti ar koreguoti kelio ženklus, rodykles, šviesoforų degimo trukmę, pakaitomis keisti šviesoforų naktinį ir dienos režimus, papildyti gatves A juostomis, neapšviestose sankryžose įrengti mirksinčius žibintus, tam tikru laiku įvesti kelių policininkų kontrolę, padaryti patogesnį privažiavimą prie stotelės ir kitus.

Kaip labiausiai trukdančios eismą, sudarančios didžiausias spūstis, buvo paminėtos A. Goštauto ir Lukiškių gatvių sankryža, Antakalnio, Olandų transporto žiedai, Panerių ir Švitrigailos gatvių sankryža, Rinktinės ir Apkasų, Žalgirio ir Tuskulėnų gatvių sankryžos, Ozo gatvė iki Kalvarijų sankryžos, J. Basanavičiaus gatvės šviesoforas ties gėlių turgeliu, Minties ir Apkasų gatvių, Žirmūnų gatvės ir Šilo tilto sankryža, ties posūkiu nuo Žaliojo tilto į Konstirucijos pr., P. Žadeikos gatveje į Ukmergės plentą, .ir kitos. Vairuotojai teikė merui konkrečius pasiūlymus.

Susitikime buvo kalbama apie A juostas, kurių Vilniuje – apie 30 km. Vairuotojai pastebėjo problemas – atsirado lengvųjų automobilių savininkų – dauguma studentų, statybinkų, kurie automobilius stato naujai per vasarą pažymėtose A juostose, skirtose viešajam transportui. Vairuotojai taip pat skundėsi, kad piko valandomis šiomis juostomis laisvai nebaudžiami važinėja lengvieji automobiliai ir viešajam transportui neįmanoma į jas įvažiuoti. Eismo organizavimo skyriaus vadovai patikino, kad artimiausiu metu su Kelių policija iš sraigtasparnio bus stebimi ir baudžiami pažeidėjai.

Vairuotojai pastebėjo ir gerus pokyčius mieste – žymiai pagerėjusį transporto eismą ir pralaidumą Ukmergės gatve, Žaliojo tilto žiedu.

SĮ "Susisiekimo paslaugos" direktorius V. Antanavičius pabrėžė, kad uždarytos ir rekonstruojamos gatvės neigiamai įtakoja aplinkinių gatvių eismq, taip pat didžiules problemas gatvėse sukelia sugedę automobiliai, dėl kurių šimtai vairuotojų turi laukti eilsėse. Mero teigimu, reikia glaudžiau bendradarbiauti su kelių policininkais, kurie turėtų operatyviai reaguoti ar net bausti tokius "užsistovėjusius" važiuojamoje kelio dalyje.

Pasitarime pasiūlyta reguliariai aptarinėti problemines transporto judėjimo vietas mieste su viešojo transporto ir taksi vairuotojais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių