A. J. Bačkis: Caritas susiduria su finansiniais iššūkiais

Vilniaus arkivyskupo kardinolo Audrys Juozas Bačkis, susitikime Vilniaus meru Juozu Imbrasu pažymėjo, kad katalikiškos organizacijos Caritas padaliniai šiuo metu susiduria su finansiniais iššūkiais, todėl, neradus tinkamo finansavimo, dalį jų veiklos gali tekti nutraukti.

Sostinės vadovo ir kardinolo susitikme aptarti socialinės pagalbos teikimo Vilniaus mieste klausimai.

Pasak kardinolo A. J. Bačkio, šiuo metu nemažą socialinių paslaugų ir pagalbos vilniečiams krūvio dalį prisiimantys Vilniaus arkivyskupijos Carito padaliniai susiduria su finansiniais iššūkiais. „Valstybinės institucijos finansuoja tik nedidelę dalį šios organizacijos vykdomų labdaros projektų, o gauti lėšų iš ES struktūrinių fondų tampa vis sudėtingiau. Todėl, neradus tinkamų finansavimo sprendimų, dalį Vilniaus arkivyskupijos Carito vykdomų veiklų gali tekti nutraukti“, - perspėjo bažnyčios vadovas.

Carito organizacijos direktoriaus Lino Kukuraičio teigimu, geroji žinia yra ta, kad Carito vykdomų projektų sąnaudos gana mažos: sutaupyti itin padeda be atlygio dirbantys savanoriai.

„Darbas, kurį Jūs atliekate, miestui yra labai svarbus. Kadangi Jūsų žmonės, teikdami socialines paslaugas, dirba savanoriškai, didelis ir darbo efektyvumas. Todėl Vilniaus miesto savivaldybė suinteresuota, kad Carito veikla ne tik nenutrūktų, bet ir plėstųsi“, – sakė meras J. Imbrasas.

Vilniaus miesto savivaldybės socialinių reikalų departamento direktorius Regimantas Paulionis, komentuodamas susitikimą, optimistiškai vertino bendros veiklos su Caritu perspektyvas ir žadėjo rasti lėšų. „Kaip tik šiuo metu analizuojame, perskirstome socialinei paramai Vilniaus mieste skirtą biudžetą. Atsisakysime mažiau efektyvių veiklų, stengsimės, kad lėšos reikiama forma ir kuo trumpesniu keliu atitektų žmonėms, kuriems būtina socialinė parama. Carito dalyvavimą vertinu kaip vieną iš tokių galimybių – šiuo tikslu ieškosime finansinių ir kitų resursų“, – žadėjo R. Paulionis.


Šiame straipsnyje: bačkisimbrasas,caritas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių