Įvykių chronologija: D.Kedžio kova už dukrą

Pateikiame įvykių chronologiją, kaip kaunietis Drąsius Kedys kovojo už dukrą, kaip vyko tyrimas ir kauniečio susirašinėjimai su valdiškomis įstaigomis.

2008 m. kovo 19 d. Vilniaus miesto 1-ajame teisme pasirašoma taikos sutartis tarp Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės. Mergaitės gyvenamoji vieta yra nustatoma su D.Kedžiu.

2008 m. lapkričio 30-osios vakarą, sužinojęs, kad jo dukra buvo tvirkinama D.Kedys Kauno Panemunės policijos komisariatui įteikia pareiškimą. Pradedamas ikiteisminis tyrimas.

2008 m. gruodžio 12 d. Kauno miesto apylinkės teismas L.Stankūnaitei uždraudžia matytis su dukra.

2008 m. gruodžio 17 ir 30 d. įvyksta D.Kedžio dukters apklausos.

2008 m. gruodžio 29 d. Paneumunės policijos komisariato tyrėja Rasa Kairienė pareiškia Andriui Ūsui įtarimus dėl mažametės tvirkinimo.

2009  m. sausio 30 d. bylą į savo rankas perima Kauno apylinkės prokuratūra ir šią bylą tiria iki 2009 m. birželio 11 d. Per tą laiką, kaip konstatavo tyrimą atlikęs Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas, prokurorai nieko nedarė tik akivaizdžiai vilkino tyrimą - nebuvo atlikta jokių naujų procesinių veiksmų, kartojami tik seniau atliktieji. Nors per tą laiką D.Kedžio dukra pateikė naujos informacijos, liudijančios apie sunkaus nusikaltimo padarymą, Kauno apylinkės teismo prokurorai kaltinimų A.Ūsui dėl seksualinio mažamečio asmens prievartavimo nepateikė.

2009 m. kovo 6 d. D.Kedys prokurorams įteikia pareiškimą, kad A.Ūsas, teisėjas Jonas Furmanavičius ir vyras vardu Aidas prievartavo ne tik jo dukrą, bet ir šios pusseserę - L.Stankūnaitės sesers Violetos Naruševičienės dukrą.  V.Naruševičienė apklausta balandžio 16 d., pati mergaitė - balandžio 22 d. Tačiau nei mergaitės suvokimo psichologinis tyrimas, nei jos kūno tyrimas apylinkės prokuratūroje iš viso nebuvo paskirtas.

2009 m. birželio 11 d. byla perduodama Kauno apygardos prokuratūrai, iš šios byla keliauja į Generalinę prokuratūrą, kuri rugpjūčio 8 d. šią bylą paveda tirti Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorams. A.Ūsui čia pareikšti įtarimai dėl seksualinio mažamečio asmens prievartavimo.

Visą tą laiką, kol byla keliauja iš teismo į teismą, D.Kedys skundžiasi į visas įmanomas institucijas. Neradęs pagalbos, 2009 m. gegužės 5 d. jis Vaiko teisių  apsaugos kontrolierei Rimantei Šalaševičiūtei, teisėjams, prokurorams, Seimo nariams išplatinta skaitmeninę laikmeną su įrašu apie jo mažametės dukters patirtą seksualinę prievartą.

2009 m. liepos 8 d. Kauno miesto apylinkės teismas vėl leidžia L.Stankūnaitei bendrauti su dukra, bet tik dvi dienas per savaitę, po dvi valandas.

2009 m. rugpjūtį, nesulaukęs jokios reakcijos į išsiųstus įrašus, D.Kedys atsidarė savo interneto tinklalapį ir šiuos įrašus išplatino viešai. Prasideda dar aršesnė kova su kuo turi gyventi D.Kedžio dukra, skundus pradeda rašyti ir V.Naruševičienė su L.Stankūnaite.

2009 m. spalio 5 d. Kaune nušaunami J.Furmanavičius ir V.Naruševičienė. Teisėsaugininkai iškart įvardija įtariamąjį - D.Kedys ir teigia, kad jis turėjo vieną ar du pagalbininkus. Prasideda ne tik tyrimas dėl dvigubos žmogžudystės, bet ir atidžiau pažiūrima į taip vadinamąją Kauno pedofilijos bylą. Tuo pačiu prasideda ir kova su kuo turėtų gyventi D.Kedžio dukra. Šis klausimas vis dar neišspręstas. Nors Vilniaus apygardos prokurorai šių metų pradžioje panaikino bet kokius įtarimus L.Stankūnaitės, V.Naruševičienės ir J.Furmanavičiaus atžvilgiu, o kaltinimus A.Ūsui vėl sušvelnino ir bylą perdavė teismui, kada jis bus pradėta nagrinėti, neaišku.

2010 m. balandžio 17 d. Kauno rajone rastas neatpažinto vyro kūnas, balandžio 20-ąją D.Kedžio artimieji atpažino, kad tai yra D.Kedžio palaikai.


Šiame straipsnyje: Kedys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių