Įtariamasis V.Muntianas šiemet teisme nepasirodys

Vadinamoji korupcijos skandalo byla ir vėl liko neatversta. Šįsyk - dėl vieno iš teisėjų kolegijos narių ligos. Net ir neįvykus teismo posėdžiui, tapo aišku, kad vieno iš įtariamųjų šiemet teismas nesulauks.

Kauno apygardos teismas, antradienį ketinęs pagaliau imtis iš esmės nagrinėti didelio rezonanso sulaukusią baudžiamąją bylą dėl korupcijos, vis dėlto savo ketinimus buvo priverstas pakeisti. Jau penktą kartą iš eilės byla liko nepradėta nagrinėti iš esmės susirgus vienam iš teisėjų. Dėl ligos Temidės tarnas kurį laiką privalės praleisti ligoninėje. Iki tol keturis sykius į teismą neatvykdavo vienas iš įtariamųjų - Viktoras Muntianas, kuris nepasirodė teismo salėje ir antradienį.

Buvusio Seimo pirmininko advokatas Juozas Gaudutis, praėjusį kartą pripažinęs prokuroro pareikštus priekaištus, suskubo taisyti padėtį ir įteikė teismui reikiamos formos pažymą, liudijančią apie jo ginamojo ligą. Iš dokumento matyti, kad iki pat šių metų gruodžio 31-osios V.Muntianas negalės dalyvauti nagrinėjant baudžiamąją bylą, kurioje jis pats yra vienas iš įtariamųjų.

„Aš pateikiau pažymas, iš kurių matyti, kad iki šių metų pabaigos Viktoras Muntianas dalyvauti teismo posėdžiuose negali. Iš to galima spręsti, jog padėtis sudėtinga ir jo sveikatos būklė nėra gera, - žurnalistams sakė advokatas. - Kaip bus toliau, sunku numatyti ir prognozuoti. Kol kas medikai konstatavo taip, o po to turės iš naujo spręsti dėl mano ginamojo sveikatos būklės.“

Prieš savaitę vykusiame teismo posėdyje advokatas teismui įteikė jo klientui išduotą nedarbingumo pažymėjimą. Tai sulaukė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro Aido Mažeikos pastabų, esą nedarbingumo pažymėjimas gali būti išduotas ir ranką susižalojusiam bei dirbti negalinčiam šaltkalviui, bet tai netrukdytų žmogui atvykti į teismą.

Valstybės kaltintojas paragino advokatą pristatyti sveikatos apsaugos ministro patvirtintos formos dokumentus, paaiškinančius, ar teisiamasis išties dėl pašlijusios sveikatos negalįs pasirodyti teisme. Antraip teismas pagrasino V.Muntianui skirti baudą ar net priverstinį atvesdinimą.

Į korupcijos skandalą patekusį ir dėl to Seimo pirmininko posto netekusį V.Muntianą kamuoja klastinga onkologinė liga. Antradienį teismo salėje susirinkę du iš trijų teisėjų kolegijos narių perskaitė iš gydymo įstaigos gautą atsakymą į paklausimą. Teigiama, kad cheminė terapija pacientui jau baigta, o dabar taikomas reabilitacinis gydymas. Šioje byloje V.Muntianui pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavo faktine tarnybine padėtimi, siekiant asmeninės naudos, ir dėl dokumentų klastojimo. Už tai politikui gresia laisvės atėmimas iki 6 metų.

Kaltinimai šioje byloje taip pat pateikti buvusiam Kauno apskrities viršininko pavaduotojui Virginijui Vizbarui, buvusiam Kauno miesto vicemerui Antanui Adolfui Balučiui, Kauno verslininkėms Laimai Baranauskienei ir Birutei Jablonskienei. V.Vizbaras kaltinamas kyšio priėmimu ir didelės vertės kyšio priėmimu, verslininkės - didelės vertės kyšio davimu ir dokumentų klastojimu, A.A.Balutis - pagalba duodant kyšį.


Šiame straipsnyje: Muntianas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių