Įtariamas mašinvagis iš Klaipėdos įkliuvo netoli Kauno

Kauno kriminalistai sudavė dar vieną smūgį automobilių vagių „gildijai“. Antradienio pavakarę kelyje Kėdainiai - Jonava sulaikytas uostamiesčio gyventojas, vairavęs Klaipėdoje pavogtą automobilį.

Kalbėdami apie sėkmingą sulaikymo operaciją ir demaskuotą automobilio vagystę, Kauno apskrities policijos pareigūnai pasakojo, kad šįkart jiems sėkmė nusišypsojo atliekant prevencines priemones, skirtas pasislėpusių asmenų paieškai bei automobilių vagysčių ir kitų nusikalstamų veikų užkardymui ir ištyrimui.

Kaip pranešė Kauno policijos atstovė spaudai Ramunė Tarandė, antradienį, apie 16.30 val., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus (APGTS) pareigūnai kartu su kolegomis iš Jonavos policijos komisariato sustabdė patikrinti „Volkswagen Transporter“ markės mikroautobusą.

Teisėsaugininkams pirmiausiai įtarimų sukėlė tai, kad vairuotojas nepateikė automobilio dokumentų. Galiausiai pareigūnai netruko atkreipti dėmesį į laužimo žymes, kurios buvo akivaizdžiai matyti automobilio durelių ir degimo spynelėse. Savosiose duomenų bazėse patikrinus žinias apie sustabdytą automobilį, nustatyta, kad jis vogtas.

Klaipėdoje, Naikupės gatvėje stovėjęs 1991 metais pagamintas juodos spalvos „VW Transporter“ automobilis buvo pavogtas praėjusią naktį. Nuo mašinvagių nukentėjęs transporto priemonės savininkas patirtus nuostolius įvertino 10 tūkst. litų.

Pareigūnai sulaikė anksčiau jau tris kartus teistą 29 metų amžiaus Klaipėdos gyventoją E.A. Įtariamasis perduotas Klaipėdos apskrities policijos žinion.

Teisėsaugininkai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto vagystės. Už šį nusikaltimą Baudžiamajame kodekse numatyta bausmė, galinti siekti iki trejų metų laisvės atėmimo. Tyrimą atlieka Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai.


Šiame straipsnyje: sulaikytasmašinvagisvagis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių