Išžaginimo greitosios pagalbos automobilyje byla - už uždarų durų

Vilniaus 2-osios apylinkės teismas už uždarų durų pradėjo nagrinėti garsiąją išžaginimo greitosios pagalbos automobilyje bylą.

18-akmetės išžaginimu kaltinami du Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties (GMPS) medikai: bendruomenės slaugytojas 36 metų Kęstutis Stasaitis ir 62 metų vairuotojas Janas Andžėjus Borkovskis.

Kaltinamajame akte teigiama, kad nusikaltimas įvykdytas pernai naktį iš spalio 23 į 24 -ąją.

Iškvietimas GPMS apie sužalotą ir smarkiai kraujuojančią merginą buvo gautas apie vidurnaktį. Į Pylimo gatvėje esančią viešojo transporto stotelę, kur skambinančiojo teigimu buvo sužeista mergina, išvyko J.A.Borkovskis ir K.Stasaitis.

Mergina buvo ne viena, o su neblaivių draugų kompanija. Šie greitosios darbuotojams paaiškino, kad 18-ametė susižalojo užgriuvusi ant butelio.

Nors draugai veržėsi važiuoti kartu su nukentėjusiaja, GMPS darbuotojai to neleido. Esą vyrukai per daug girti ir trukdys tinkamai suteikti pagalbą.

Nukentėjusiojo buvo nuvežta į Žalgirio ligoninę, kur jai, net nenukeliant nuo GMPS vėžimėlio buvo susiūtos lūpos, o po to pervežta į Greitosios pagalbos ligoninę Lazdynuose. Iš Žalgirio ligoninės iki Lazdynų automobilis važiavo 8 minutes.

Būtent per tą laiką, nukentėjusios teigimu, ji ir buvo išžaginta. Prieš tai suleidę vaistų, kad mergina nesipriešintų - ja esą pasinaudojo abu medikai.

J.A.Borkovkis parengtinio tyrimo metu savo kaltę pripažino iš dalies, o K.Stasaitis - ją neigia. Nors ekspertai merginos kūne rado nenuginčijamų įrodymų, spermos,

K.Stasaitis jos atsiradimui yra sugalvojęs savo versiją. Jo teigimu, prieš važiuodamas į budėjimą, jis pasimylėjo su savo drauge. Kadangi nukentėjusioji primygtinai jo rankas dėjo ant savo intymių vietų, esą taip sperma galėjo patekti ir į jos kūną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių