Istorinė knyga apie Kauno alaus pramonę

„Ragučio" 155 metų jubiliejaus proga išleistomis istorinėmis knygomis apie alaus pramonę nuo šiol galės džiaugtis ir didžiųjų miestų bibliotekų skaitytojai.

Išskirtine proga išleistos knygos „Nuo I.B. Volfo ir Engelmano iki Ragučio. Alaus daryklos istorija. 1853 - 2008 m." buvo padovanotos didžiausioms Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių bei Panevėžio bibliotekoms. Autorių teigimu, knyga turėtų sudominti ne tik alaus mėgėjus, bet ir besidominčius dar mažai tyrinėta Lietuvos pramonės istorija ar norinčius daugiau sužinoti apie Kauno reikšmę alaus rinkos raidai.

„Nors knygoje daug kalbama apie „Ragutį", tačiau leidinys turi pridėtinę vertę ne vien mūsų bendrovei. I.B.Volfas-Engelman bravoras, nuo kurio prasideda „Ragučio" istorija, tuo metu buvo viena didžiausių alaus daryklų, diktavusių tendencijas visai alaus rinkai, jos gamintas alus savo laiku buvo populiariausias ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje. Tai rodo, kad Kaunas neretai be reikalo nuvertinamas - šis miestas buvo svarbus dar palyginti mažai tyrinėtoje šalies pramonės istorijoje", - sako „Ragučio" generalinis direktorius Vytautas Meištas. 

Pasak didžiausios regione Kauno apskrities viešosios bibliotekos Kaunistikos skyriaus vyriausiosios  bibliografės Dalios Giniuvienės, tokio pobūdžio istorines knygas skaito ne tik savo istorija besidomintys, referatus ir rašto darbus rašantys moksleiviai bei studentai, bet ir miesto mylėtojai.

Knyga parengta remiantis šalies archyvuose rastų istorinių dokumentų tyrimais, senąja periodika, atsižvelgta ir į senąsias alaus reklamas. Vienos iš knygos autorių Vilmos Akmenytės teigimu, knyga turėtų susidomėti Kauno mylėtojai. Be to, čia, pasak jos, išlaikytas tinkamas balansas tarp rašytinės ir vaizdinės informacijos.

Iš viso bendrovė išleido 700 egzempliorių knygų -  apie 40 jų buvo išdalinta bibliotekoms, nemažai buvo dovanota svečiams bendrovės jubiliejaus proga. Ribotu tiražu išleista istorinė knyga masiškai pardavinėjama nebus, tačiau alaus entuziastai ją dar gali įsigyti firminėje „Ragučio" parduotuvėje bendrovės būstinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių