Istorikas A .Bumblauskas verslininkams kalbėjo apie Lietuvos tapatybę

Uostamiesčio verslo vadovai trečiadienį po pietų klausė garsaus Lietuvos istoriko Alfredo Bumblausko paskaitos apie mūsų šalies piliečių tapatybės klausimus.

Verslo vadovų mokymo centro organizuotame susitikime dalyvavo įvairių sričių verslo atstovai. Profesorius A.Bumblauskas kalbėjo apie pastaruoju metu mūsų valstybės atsigręžimą į skandinavų valstybes.

Narpliodamas Lietuvos bei Europos praeitį jis svarstė, kodėl kelis šimtus metų buvę vienoje valstybėje su lenkais netapome su artimiausia valstybe draugais. Įvairių politikos korifėjų mintys bei teorijos, valstybės vadovų nuostatos bei formuojama valstybės užsienio politika buvo analizuojama A.Bumblausko.

Renginyje dalyvavo Klaipėdos miesto vicemeras Vytautas Čepas, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys bei istorikas Vacys Vaivada.

Pirmasis nepriklausomos valstybės atkūrimo siekis buvo pabėgti nuo Sovietų Sąjungos, kuri visų pirmiausiai asocijavosi su Rusija, tačiau dabar bene didžiausiu priešu daugelis Lietuvos žmonių įvardina lenkus.

Kas atsitiko, kuris traukos centras – Skandinavija ar Lenkija – mums visais požiūriais yra artimesnis, svarstė ne tik profesorius A.Bumblauskas, bet ir tarptautiniais ryšiais su daugybe užsienio šalių susiję verslininkai. Užvirė diskusija, kas svarbiau – tautinė tapatybė ar ekonominiai ryšiai.


Šiame straipsnyje: Alfredas Bumblauskaspaskaita

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių