Įsibėgėja sporto mokyklų jungimas į vieną centrą

Vilniaus miesto valdžia, siekdama sutaupyti 1 mln. litų, pradėjo jungti 10 Vilniaus sporto mokyklų į vieną miesto sporto centrą. Nuo sausio pradžios jau atleistas 41 mokyklų darbuotojas. Iki vasaros jų dar tiek pat planuojama išmesti į gatvę.

Lauka antras darbuotojų vajus

Praėjusį lapkritį paskelbusi Vilniaus sporto mokyklų reorganizaciją savivaldybė darbo ėmėsi iš peties. Paskaičiuota, kad visose mokyklose kartu dirbo 266 treneriai ir 151 administracijos darbuotojas. Sumojusi, kad mokyklose per daug biurokratizmo, valdžia nuo sausio 7-osios atleido 41 administracijos darbuotoją. Iki liepos iš likusiųjų 110 darbuotojų centre liks tik 66, kurie bus sukelti į penkias patalpas. Tiek pat liks laisvų, kurias valdžia ketina parduoti.

Į šių metų liepos ketinama pasamdyti 5 naujus trenerius. Jeigu 5 tūkst. Vilniaus vaikų dabar treniruoja 266 darbuotojai, iki vasaros jų turėtų būti 271.

„Atleidę darbuotojus sutaupysime apie 1 mln. litų. Suma paskaičiuota su nebenuomojamomis patalpomis ir darbo užmokesčiu. Kitais metais efektas bus dar didesnis, nes nebereikės mokėti atleidžiamiems darbuotojams išeitinių kompensacijų. Sutaupytos lėšos bus investuojamos į sporto propagavimą: samdysime naujus trenerius, stengsimės pritraukti daugiau sportuoti norinčių vaikų“, - tikino Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius.

Centras ims veikti liepą

Pirmoji pernai lapkritį iškraustyta Krepšinio mokyklos administracija, buvusi M.K.Čiurlionio gatvėje. Darbuotojus perkėlus į krepšinio sporto bazę Birželio 23-osios gatvėje, laisvos patalpos įtrauktos į parduoti ketinamų objektų sąrašą.

Nuo vasario 1-osios į tas pačias patalpas Birželio 23-osios gatvėje bus įkeldinta ir Vilniaus lengvosios atletikos mokyklos administracija. Vėliau į Žygio gatvę ketinama iškraustyti sporto mokyklos „Sietynas“ bei Vilniaus futbolo mokyklos darbuotojus. Dvikovės sporto šakų mokykla keldinama į Vilniaus gimnastikos mokyklos patalpas, esančias Kauno gatvėje. Nejudinamos lieka tik vandens sporto ir šaškių bei šachmatų mokyklos.

Po kraustynių liks trejos tuščios savivaldybei priklausančios patalpos, kurių bendras plotas siekia  553 kv. metrus. Viena jų – Žirmūnų gatvės pradžioje, kita – Lentpjūvės gatvėje, o trečioji – pačiame centre, Pamėnkalnio gatvėje. Neabejojama, kad šį turtą miesto valdžia parduos.

Tikimasi, kad atsisakius kai kurių patalpų nuomos, o likusius darbuotojus sukėlus į bendras administracines patalpas, miestui pavyks sutaupyti apie 150 tūkst. litų per metus.

Visų 10 sporto mokyklų darbuotojai nuo liepos 1-osios bus įdarbinami į vienintelę įstaigą – Vilniaus miesto sporto centrą. Šiam vadovaus vienas direktorius, kuriam talkins du pavaduotojai ir viena padėjėja. Visas centras bus suskirstytas į 6 skyrius. Iš jų 4 tiesiogiai kuruos sporto šakas ir jas lankančius auklėtinius, likę du užsiims masinių renginių organizavimu ir informacijos sklaida.


Šiame straipsnyje: Vilniaus miesto sporto centras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių