Išgraibstyti kvietimai į Vasario 16-osios renginį užminė mįslę

Panorusiems pabuvoti Vasario 16-osios šventėje klaipėdiečiams teko nusivilti – jau pirmąją dieną kvietimai į nemokamą renginį arenoje buvo išgraibstyti.

Lietuvos valstybės atkūrimo dienai Klaipėdos arenoje vyks minėjimas ir šventinis koncertas. Jame dalyvaus valstybinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“, solistai Kristina Zmailaitė, Edmundas Seilius ir Česlovas Gabalis.

Renginio organizatoriai žadėjo, kad panorę koncerte dalyvauti klaipėdiečiai kasose galės pasiimti kvietimus. Skelbta, kad juos bus galima pasiimti keturiose vietose.

Tačiau jau pirmąją dieną suskubusiems į kasas teko nusivilti – kasininkės paaiškino, kad visi kvietimai jau išdalinti. Esą kasoms buvo duota po kelis šimtus kvietimų. 

Klaipėdiečiai piktinasi, kad kvietimų nebuvo jau pirmosios dienos ryte.  Klaipėdos arenoje esama per 4200 vietų.

Renginį organizuojančio kultūros centro „Žvejų rūmai“ direktorius Alvydas Lenkauskas paaiškino, kad į skirtingose miesto vietose esančias kasas buvo išdalinta nuo 300 iki 450 kvietimų. Iš viso – 1560.

Dalis kvietimų buvo atiduoti politinių kalinių, tremtinių organizacijoms, meno kolektyvams. Per 1000 kvietimų atiteko Klaipėdos miesto savivaldybei.  

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Valdemaras Puodžiūnas nesitikėjo, kad kils toks didžiulis gyventojų susidomėjimas šventiniu renginiu. Vedėjas paaiškino, kad Savivaldybei skirti kvietimai bus išdalinti oficialiems asmenims.

Abu pašnekovai svarstė, kodėl taip greitai iš kasų dingo nemokami bilietai.

Tačiau jie pažadėjo, kad likę kvietimai po kelių dienų būtinai bus grąžinti į kasas.  A. Lenkauskas kvietimų negavusiems klaipėdiečiams patarė palaukti vasario 16-osios, tuomet į arenos kasas bus perduota per 150 kvietimų.


Šiame straipsnyje: Vasario 16

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne prie lovio

Ne prie lovio portretas
"Per 1000 kvietimų atiteko Klaipėdos miesto savivaldybei. <...> Vedėjas paaiškino, kad Savivaldybei skirti kvietimai bus išdalinti oficialiems asmenims." Ir iš kur tu VIP'iniu tiek atsirado? Ar oficialiais asmenimis yra laikomi savivaldybes darbuotojai, ju giminaiciai ir draugai, kuriems neužteko apsilankyti pries tai vykusiame tik jiems surengtame arenos "aplaistyme"? Su tokiais valdininku apetitais eilinis pilietis nemokamai gales patenk i arena gal tik po desimtmecio, kai ponams atsibos... "Dalis kvietimų buvo atiduoti politinių kalinių, tremtinių organizacijoms, meno kolektyvams." Bent pasigedytumet prisidenginet tremtiniais ir kulturininkais. Negi jiems 1640 (4200-1560-1000) kvietimu isdalinot?

Svente saviems

Svente saviems portretas
Vakar apie 17 val po darbo nuejau i Akropolio bilietai.lt kasa, norejau gaut kvietimu, bet ten pasake, kad buvo tik 300 kvietimu ir juos greit isgraibste. Veliau apskambinau likusias 3 kasas - arenos, koncertu sales ir zveju rumu. Visur atsake, kad kvietimu buvo tik po 300, ju jau nebera ir nebebus. Iseina, kad eiliniams pilieciams buvo skirta tik 1200 kvietimu, o like is beveik 5000 buvo isdalinti "saviems". Zveju rumu kasoje pasake, kad buvo pageidavimu is ivairiu organizaciju, todel kvietimai buvo isdalinti joms. Zodziu, visada atsiranda lygesniu, kurie negali kaip visi nueiti i kasa ir pasiimt kvietimus. Anksciau i tuos minejimus susirinkdavo nepilna koncertu sale, o dabar net arenos neuztenka, ir tikrai ne del to, kad tiek daug patriotu atsirado. Tiesiog valdininkai negali atsidziaugt, koki gera darba miestui padare - pastate arena. Turbut ir veliava uz metu darba bus iteikta Vetrunai...

Nusibodo

Nusibodo portretas
Eilini karta savyvaldybe apsisyko.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių