Išankstinis balsavimas – savivaldybėje (papildytas)

Seimo rinkimai vyks spalio 12 dieną, tačiau galima savo balsą atiduoti ir anksčiau.

Išankstinis balsavimas vyks spalio 8-9 dienomis nuo 12 iki 20 valandos Kauno miesto savivaldybės mažojoje salėje (Laisvės al. 96, I aukštas). Pakartotinis išankstinis balsavimas savivaldybėje vyks spalio 22-23 dienomis.

Paklaustas, ar ne per vėlai paskelbta išankstinio balsavimo data ir vieta, Kauno savivaldybės Bendrųjų reikalų departamento direktorius Valentinas Markevičius atkirto, kad net ir prieš 3-4 dienas nebūtų per vėlai.

„Tie, kas domisi rinkimais, jau seniausiai Vyriausiosios rinkimų komisijos interneto puslapyje galėjo rasti visą informaciją. Mūsų darbas - patikslinti balsavimo vietą", - portalui teigė V.Markevičius.

Diskutuotinas klausimas - vieta, kurioje rengiamas išankstinis balsavimas. Mat savivaldybės mažoji salė nesutalpina visų norinčiųjų balsuoti, todėl savivaldybės koridoriuose susidaro didžiulės eilės. Taip buvo atsitikę per savivaldybių tarybų rinkimus.

Tačiau, pasak V.Markevičiaus, įstatymas numato, kad išankstinis balsavimas turi vykti tame pačiame pastate, kuriame dirba meras ar savivaldybės administracijos direktorius. „Mes neradome geresnės vietos kaip tik savivaldybės mažoji salė", - tikino bendrųjų reikalų departamento direktorius.

Iš viso savivaldybės mažojoje salėje bus įrengtos 8 apygardos. „Vadinasi, stovės 8 stalai ir vienu metu į salę galės užeiti 8 žmonės, jeigu jie balsuos skirtingose apygardose. Jeigu vienu kartu iš anksto ateis balsuoti tūkstantis žmonių, tai ir bus tūkstančio eilė", - aritmetikos įgūdžius demonstravo V.Markevičius.

Pasak jo, sunku prognozuoti, kiek kauniečių spalio 8-9 dienomis pasinaudos išankstiniu balsavimu. Gali būti, kad ir šiemet kaip per tarybos rinkimus, bus didžiulės eilės. Tačiau nieko padaryti negalime", - tikino V.Markevičius.

Balsuoti iš anksto gali rinkėjai, kurie rinkimų dieną negali atvykti į rinkimų apylinkę. Balsuojant iš anksto savivaldybėje būtina turėti rinkėjo pažymėjimą bei asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. 


Šiame straipsnyje: rinkimaiSeimasbalsuotikaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių