Internetas padeda gyvūnams rasti šeimininkus

Portale skelbiama informacija apie benamius gyvūnus sulaukė žmonių supratimo. Per dvi savaites šeimininkus surado penki gyvūnai.

Lapkričio pabaigoje bendradarbiaujant su gyvūnų globos tarnyba „Pifas" portale vilniausdiena.lt buvo atidarytas skyrius „Pifo kampelis", kuriame skelbiami benamiai gyvūnai, ieškantys šeimininkų.

Per dvi savaites gyvūnų globos tarnyboje „Pifas" globojami penki gyvūnai surado naujuosius šeimininkus. Jų vietą užėmė dar trys šuneliai ir dvi katės, kuriuos tarnybos savanoriai priglaudė iš gatvės.

„Pifo" direktorė Brigita Kymantaitė džiaugėsi, kad bendradarbiaujant su portalu buvo sulaukta žmonių, norinčių globoti gyvūnus, aktyvumo. Anot jos, per dvi savaites surasti šeimininkus penkiems gyvūnams – didelis pasiekimas. „Norinčiųjų  pasiimti gyvūnus buvo gerokai daugiau, tačiau juos gąsdina mūsų griežti reikalavimai, nes mes reikalaujame pasirašyti įsipareigojimą tinkamai rūpintis augintiniu, – sakė ji. – Be to, nemažai žmonių pageidavo paimti gyvūnus, norėdami juos padovanoti pažįstamiems. Tokios paslaugos mes neteikiame, nes norime būti garantuoti dėl savo globotinių ateities, kad jie bus tinkamai prižiūrėti".

Pastarosiomis dienomis į „Pifo" globos tarnybą atėjo dirbti ir dar du savanoriai. „Tiesa, šie žmonės neapsiėmė globoti savo namuose gyvūnų, tačiau jų pagalba administracinėje tarnybos veikloje mums labai reikšminga. Be to, neretai tarnybos savanoriai, iš pradžių ėmęsi dirbti vienokį darbą, vėliau nusprendžia globoti ir gyvūnus",- sakė ji.

Šiuo metu tarnyba „Pifas" turi apie 20 savanorių, glaudžiančių benamius gyvūnus savo namuose skirtinguose Lietuvos miestuose. Kai tik gyvūnams randami pastovūs šeimininkai, gyvūnus globojantys savanoriai gali iš gatvės priglausti kitus benamius. Kiekvieno savanorio namai pritaikyti tam tikram gyvūnui, todėl, jei, pavyzdžiui, naują šeimininką suranda katė, į atsilaisvinusią vietą galima priglausti būtent dar vieną katę.

Atšalums orams benamės katės ieško šilumos ne tik murkdamos praeiviams, bet ir lįsdamos šildytis po automobilių ratais. Vakar vieną tokį katiną, įsipainiojusį į automobilio variklio dirželį, vyko gelbėti ugniagesiai


Šiame straipsnyje: Pifasbenamis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių