Inkasatorių užpuolikams pateikti kaltinimai

Ginkluoti inkasatorių užpuolikai daugei nei prieš metus įvykdę ginkluotą apiplėšimą ir prie „Maximos“ parduotuvės Vilniuje  pagrobę 1,8 mln. litų sulauks teisingumo. Trečiadienį Vilniaus apygardos prokuratūra perdavė bylą teismui.

Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai sostinės trečiajam apylinkės teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl inkasatorių užpuolimo panaudojant šaunamąjį ginklą ir apiplėšimo pateikti 38 metų vilniečiams A. M. ir V. G.

Vilniečiui V. G. pareikštas kaltinimas ir dėl neteisėto šaunamojo ginklo laikymo.

Kartu su jais nusikalstamoje veikloje dalyvavo dar du įtariamieji, kurių ikiteisminio tyrimo pareigūnai nenustatė. Jų atžvilgiu byla atskirta ir ikiteisminis tyrimas tęsiamas.

Tyrimo duomenimis, 2007 metų spalio 14 dienos vakare Salininkuose prie „Maximos“ parduotuvės buvo užpulti bendrovės „Falck Security“ inkasatoriai, kurie buvo atvykę inkasuoti parduotuvės pinigus.

Įtariamieji iš šaunamojo ginklo iššovė daugiau kaip penkis kartus į inkasatorius ir jų automobilį, išmušė durų stiklą ir, pagrasinę ginklu, pagrobė iš prekybos objektų surinktus beveik 1,8 mln. litų. Pakeliui į mišką buvo atsikratyta vairuotojo, o vėliau ir sudeginti automobiliai, taip bandant sunaikinti nusikaltimo įkalčius.

Policijos pareigūnai, atlikę operatyvinius veiksmus, daugiau kaip po dviejų mėnesių nustatė bei sulaikė šio užpuolimo įtariamuosius A. M. ir V. G., jų namuose atliko kratas. Buvo surastas ginklas, iš kurio, kaip rodo policijos balistikos ekspertizė, galimai šaudyta į inkasatorius. Įtariamiesiems A. M. ir V. G. buvo skirta kardomoji priemonė – suėmimas, kuri vėliau pakeista į rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Už šią nusikalstamą veiką įtariamiesiems gresia laisvės atėmimo bausmė iki 10 metų.


Šiame straipsnyje: teismas,inkasatoriai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių