Incidentas su varške įkvėpė judėjimą

Socialiniame tinkle facebook susikūrė Nacionalinė varškės valgytojų gynimo asociacija (NVVGA), po to, kai emigrantė rašytoja ir žurnalistė Zita Čepaitė Vilniuje pateko į su šiuo maisto produktu susijusį incidentą ir patyrė šoką.

Moteris pateko į vieno dienraščio viršelį, papasakojusi apie jai parodytą nepagarbą, kai Mokytojų namų kiemo tarpuvartėje ją sustabdę apsaugininkai iškratė krepšį, atėmė ir išmetė į šiukšlių dėžę grūdėtosios varškės indelį.

Incidentas įvyko, kai Z.Čepaitė su varške rankinėje mėgino patekti į nemokamą roko grupės „Antis” koncertą.

„Neštis varškės pakelius į koncertus yra mūsų prigimtinė teisė, todėl pranešame, kad mes be varškės nenurimsim. Raginame antivarškistus tučtuojau liautis ir sustabdyti šią varškės valgytojų diskriminaciją bei atsiprašyti už mūsų įsitikinimų pamynimą bei įžeidimą“, - teigiama šiandien sukurtoje NVVGA deklaracijoje.

NVVGA nariai graso imtis atsakomųjų veiksmų: masiškai lankytis koncertuose su varškės pakeliais, valgyti varškę viešose ir netikėtose erdvėse.

Asociacija tikisi, kad jos veiklą parems Lietuvos pieno pramonė ir viliasi, kad varškę, „simbolizuojančią baltąją arijų rasės kilmę“, apgins „šie gražūs patriotiniai jaunuoliai, kuriuos taip įnirtingai pliekia antifa.lt apsauginiai“: „juk ne tortą „Negriukas" prašysime apginti!“

Tiesa, kai kurie naujosios asociacijos nariai jau pirmąją judėjimo gyvavimo dieną ėmė ir suabejojo NVVGA įkvėpėjos Z.Čepaitės pasakojimo nuoširdumu.

„Kaip Z.Čepaitė dažniausiai praleidžia dieną? – surado viename iš daugelio rašytojos interviu. – Atsikeliu 6 ryto, įsijungiu BBC žinias ir lendu į dušą. Po to užsiplikau kavos ir užkandu skrudintos duonytės su riešutų sviestu bei džemu arba suvalgau avokadą“.

„Išsamiame didvyrės schedule nė žodžio apie varškę pusryčiams!” - nusivylė grudėtosios mėgėjai.


Šiame straipsnyje: varškėČepaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

vajej

vajej portretas
čia tai bent. o gal geriau naują partiją kurtų, pvz. Lietuvos Varškėčiai iš feisbuko.

mes uz

mes uz portretas
varske valdo mus. saunuole cepaite. buuuuuuuuuuuuu - apsauginiams

komjaunuolis

komjaunuolis portretas
visi uz varskeeeeeeeeeeeeeeeee!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių