Ilgasis savaitgalis: kaip mokėti už automobilių stovėjimą?

Valstybinės šventės ir ilgieji savaitgaliai vairuotojų galvose sukelia sumaištį. Automobilių stovėjimo aikštelėse pasigirsta diskusijų, reikia ar ne mokėti už stovėjimą.

Ketvirtadienį – šventė, penktadienį – oficialus laisvadienis. Kaip elgtis prie automobilių stovėjimo bilietėlius mušančio automato – mesti jam pinigus ar ne?

Savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ Automobilių stovėjimo priežiūros skyriaus viršininkė Daiva Kaminskaitė vairuotojams rekomendavo neatsipalaiduoti ir vadovautis ne laisvadieniais, bet kelio ženklais. Kitaip gresia baudos nuo 50 iki 100 litų.

„Jei ženklas sako, kad aikštelė mokama I-VI, vadinasi, ketvirtadinis - šventė ar ne, stovėjimas mokamas. Jis laisvas tik tada, kai ženklas nurodo, kad mokama tik darbo dienomis (sukryžiuoti plaktukai – red. past.)“, - aiškino D.Kaminskaitė.

Ji atkreipė dėmesį, kad policija dirba visada. Jei pareigūnas skiriamas darbui su „Susisiekimo paslaugų“ darbuotoju, dirba ir įmonės ekipažai.

„Policija didžiausią dėmesį skiria viešajai tvarkai užtikrinti, tačiau stebi ir tai, kaip laikomasi kelių eismo taisyklių“, - užtikrino D.Kaminskaitė.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, per Vasario 16-ąją ir likusias tris laisvas dienas Vilniuje buvo priverstinai nuvežti 29 neleistinose vietose pastatyti automobiliai.

Jie buvo pastatyti neleistinose vietose, trukdė vairuotojų ir pėsčiųjų eismui, sniego valymo darbams. Pažeidėjai nubausti administracine tvarka.


Šiame straipsnyje: parkavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių