Ilgąjį savaitgalį vėl atgijo Palanga

Išlindusi skaistesnė saulė atgaivino ir rudenišką Palangą. Kaip ir daugelį ilgųjų savaitgalių, kurorte vėl sušurmuliavo poilsio ištroškę atvykėliai.

Sekmadienį po pietų rasti laisvą vietą automobiliui Vytauto gatvėje buvo ne taip paprasta. Stovinčių mašinų eilė nusidriekė iki Vaineikio ir Kęstučio gatvių sankryžos. Sekmadienio popietę transporto priemonę dar buvo galima palikti ties "Ramybės" klubu. Pilna mašinų buvo ir aikštelė šalia Palangos parko.

Nors J.Basanavičiaus gatvės lauko kavinės jau neveikia, tačiau kitose "brodvėjaus" užeigose sėdėjo nemažai žmonių. Duris čia atvėrė ir nauja kavinė "Jūros akis", kuri įsikūrė maždaug 15 metų remontuotame prabangiame name ties sankryža su Birutės alėja.

Nemažai poilsiautojų zujo ir tradiciniu maršrutu - J.Basanavičiaus gatve link tilto ir atgal. Kai kurie vis dar važinėja dviračiais, nors būti prie jūros be pirštinių jau nepatartina - šaltoka.

Palangos "brodvėjuje" vis dar galima pamatyti ir uždarbiaujančių gatvės muzikantų, kurių labiausiai pamėgta vieta - prie jūros tilto.

Kai kurie palangiškiai pasakojo, kad vis dar atsiranda besimaudančių jūroje drąsuolių. Šeštadienį vidury dienos vienas toks, stebint kitiems žmonėms, drąsiai šoko į vandenį.

Ties pirmuoju Palangos šviesoforu Kretingos gatvėje vis dar yra siūlančiųjų nakvynę privačiame sektoriuje. Kainos dabar - toli gražu ne vasariškos. Pernakvoti galima ir už 10 litų vienam žmogui.

Vietiniai prognozuoja, kad dar daugiau poilsiautojų atvyks pirmadienį. Žinoma, jei oras nesubjurs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių