Ilgąjį Joninių savaitgalį „Vasaros terasoje“ koncertu pasitiks „Empti“

Gyvo garso ir gero oro maratonas Vilniaus mokytojų namuose įsikūrusioje „Vasaros terasoje“ tęsiasi. Birželio 23-ąją, ketvirtadienį „TUBORG Liquid Soundtrack“ ciklo vakare čia koncertuos didelę sceninę bei kūrybinę patirtį ir ypač šviežią požiūrį į šiandieninę muziką derinanti grupė „Empti“.

Klausant „Empti“ dainų sunku patikėti, bet po poros metų vilniečių grupė švęs dvidešimtmečio jubiliejų. 1993-aisiais susibūrusio kolektyvo, kurio branduolį sudaro prodiuseris Paulius Kilbauskas bei vokalistė Giedrė Kilčiauskienė, veiklą galima skirstyti į du pagrindinius etapus, kuriuos skiria gana ilgos kūrybinės atostogos.

„Estrada“ ir „Cunami“ – pirmieji šiandien kolekcine vertybe tapę grupės albumai, už kuriuos laurai, apdovanojimai ir gerbėjų laiškai susirinkti prieš dešimt metų. Tuo tarpu baigiantis 2010-ųjų vasarai toje pačioje „Vasaros terasoje“ – be abejo, sausakimšoje – pristatytas diskas „Fermata“. Jame, be senų gerbėjų sentimentus sukėlusių, o naujų ausis sudominusių ano meto diskotekų puošmenų „Saloje“, „Gera mylėtis“, „Muzika“, įrašytos ir trys naujos dainos.

Daugelį „senų reiverių“ pradžiuginę sugrįžimu, o jaunajai kartai tapę atradimu „Empti“ nestovi vietoje. Studijos duris jau pravėrė ir klausytojų ausis pasiekė kūrinys „Kol“, o grupės nariai prisipažįsta, kad yra nuolat paskendę kūrybiniuose ieškojimuose, kuriuos būtinai anksčiau ar vėliau pristatys įrašuose. Kada ir koks albumas bus – paslaptis ir patiems „emptčiams“, tad ketvirtadienio koncerte vertėtų atidžiai ištempti ausis – gal suskambės kažkas absoliučiai naujo?


Šiame straipsnyje: EmptyVasaros terasa

NAUJAUSI KOMENTARAI

kiesa

kiesa portretas
nes eilinis savaitgalis arteja bus liutis ir vos 15 suknista lt vasara nekenciu

p0ok

p0ok portretas
Gal apie Kauno renginius Kaunadienis geriau rašytų?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių