Įkurtas I. Matijošaitienės fondas skatins donorystę

Norėdami įprasminti mirusios verslininkės ir politikės Irenos Matijošaitienės veiklą, jos vyras Visvaldas Matijošaitis kartu su sūnumis Dainiumi ir Šarūnu įsteigė jos vardo fondą.

„Irena spinduliavo šviesą ir gerumą. Ji mokėjo džiaugtis gyvenimu ir dalintis su kitais. Ji visuomet stengdavosi padėti tiems, kam reikėjo pagalbos, – sakė V. Matijošaitis. – Susitaikyti su jos netektimi be galo sunku. Tačiau norime puoselėti jos atminimą šviesiais darbais, padėti tiems, kurie yra gyvi ir kuriems reikia pagalbos.“

I. Matijošaitienės artimieji nusprendė fondo darbus pradėti nuo veiklos organų donorystės ir transplantacijų srityje bei suvienyti jėgas su Lietuvos transplantologų asociacija.

Lietuvos transplantologų asociacijos prezidentas, Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų pilvo chirurgas-transplantologas doc. Vitalijus Sokolovas sakė, kad Lietuvos visuomenei vis dar trūksta informacijos apie donorystę.

„Lietuvoje dirba labai aukštos kvalifikacijos medikai, jie didžiulę savo darbo dalį atlieka iš entuziazmo. Tikimės, kad mūsų susibūrimas į transplantologų asociaciją padės sukurti palankesnes sąlygas transplantacijas atliekantiems medikams ir jų pacientams“ – dalinosi mintimis V. Sokolovas.

I.Matijošaitienės fondas ir Lietuvos transplantologų asociacija pirmuosius bendrus žingsnius planuoja žengti teikdami visuomenei daugiau informacijos apie donorystę.

Portalas 1kaunodiena.lt primena, kad I. Matijošaitienė mirė po kovo 12 dieną patirtos sunkios galvos traumos. Ji kovo 17 dieną buvo palaidota Petrašiūnų kapinėse. Moters pageidavimu jos organai buvo paaukoti donorystei.

V. Matijošaitis pasakojo, kad 55-erių metų sutuoktinė nukrito nuo laiptų savo namuose. Tikslias nelaimės aplinkybes tebesiaiškina Kauno apygardos prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau.

Manau. portretas
Kas tas fondas,kad zmogaus nebera.Ar ne per velai si atgaila?Geriau gedetum Matijosaiti.Patikeciau,kad sunai tai darytu.

skaitytoja

skaitytoja portretas
o fone tie patys laiptai?

L

L portretas
Jau ir mėnuo praėjo. Gražu, kad žmogaus atmintis įamžinama jo vardo fondu. Labai gražu ir prasminga.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių