Įkaitų drama Palemone – trilerio verta istorija

Ketvirtadienį teisme atverta Palemone ginklu mosikavusio, įkaitę paėmusio kariškio byla. Nukentėjusių parodymai verti trilerio scenarijaus. 

Žadėjo nušauti ir nusišauti

„Aš jo bijojau. Išgėręs sakydavo, kad jei skirsimės – nušaus mane, po to darkart užsitaisys ginklą, iššaudys kuo daugiau pederastų ir pats nusišaus“, – apie teisiamųjų suole atsidūrusi Mindaugą Mickėną pasakojo jo buvusi draugė Jolanta F.

Lietuvos kariuomenės Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomojo pulko instruktorius M.Mickėnas ir Jolanta susipažino prieš metus pokalbių svetainėje. 

34 metų vyriškio ir šešeriais metais jaunesnės merginos santykiai klostėsi gana sklandžiai, tačiau po per Kalėdas įvykusio konflikto metu M.Mickėnas prieš draugę pakėlė ranką. Ji nusprendė santykius nutraukti. Buvęs draugas neatlyžo: atvažiuodavo, prašydavo įsileisti, skambino, rašė žinutes.

Šių metų sausio pradžioje M.Mickėnas rašė laukiantis penktadienio, kada prisigers ir nubaus visus kaltuosius. Penktadieniais Jolanta stengdavosi nemiegoti namuose, tačiau tą lemtingąjį sausio 8-osios penktadienį ji liko namuose. Jauna moteris jautėsi gana saugiai: viename trijų kambarių buto kambaryje miegojo iš Panevėžio egzaminų VDU atvažiavusi laikyti draugė Rima M., kitame kino filmą žiūrėjo Jolantos brolis Donatas F. ir jo draugas Dainius D.

Tačiau prieš vidurnaktį suskambo durų skambutis.

„Iškart supratau, kad tai jis“, – prisiminė Jolanta.

Paleido šūvių krušą

M.Mickėnas reikalavo įsileisti. Prasidėjo bevaisės derybos, kariškis ėmė spardyti duris. Kantrybės netekusi mergina paskambino policijai. Telefonu ji kalbėjo garsiai, kad pokalbį girdėtų kitapus durų esantis nekviestas svečias. Pokalbį nutraukė šūviai. Iš kariškiui savigynai išduoto 9 mm kalibro pistoleto „Makarov“ išlėkusios penkios kulkos perskrodė medines duris, tačiau viduje buvusių žmonių nekliudė. Nespėjus atslūgti šūvių sukeltam spengesiui, karštakošis nėrė lauk iš laiptinės, tačiau nepuolė slėptis, o ėmė kabarotis į pirmame namo aukšte esančio buto balkoną.

Buto šeimininkė pradėjo ruoštis gynybai: iš virtuvės pasiėmė kelis peilius, brolio draugui į rankas įgrūdo medinę lazdą. Per tą laiką M.Mickėnas peršovė balkono durų langą, jį išspyrė ir pateko į kambarį. Jolantos brolis puolė laikyti jo duris. Jaunuolis įtaria, kad į vidų patekęs įsibrovėlis trumpam stabtelėjo, kad pasiruoštų dar vienam šturmui – už durų girdėjosi užtaisomo pistoleto garsą primenantys garsai. Pasinaudojusi trumpa pauze trijulė išbėgo lauk.

Viename kambaryje liko ginkluotas užpuolikas, kitame – Jolantos draugė Rima.         

Tvirtino, kad gyvas nepasiduos

„Jis sėdėjo prieš mane. Vienoje rankoje laikė nugertą kampuotą butelį, kitoje – pistoletą, kurio vamzdį kelis kartus pridėjo man prie galvos“, – šiurpią M.Mickėno ir jo įkaitės susitikimo sceną atpasakojo Rima.

Iš spintos ištrauktą „Starkos“ butelį M.Mickėnas buvo pirkęs pats. Dar tuo metu, kai draugavo su Jolanta. Įsibrovėlis kurį laiką tūnojo kambaryje, į kurį pateko iš balkono. Sukaustyta baimės Rima buvo kitame.

„Gulėjau ir bijojau pajudėti. Lova buvo sena, girgždėjo. Bijojau, kad manęs neišgirstų“, – pasakojo mergina.

Pasislėpti nuo girto neprognozuojamo kariškio nepavyko. Po namus ėmęs blaškytis M.Mickėnas užėjo į Rimos kambarį.

„Aš – ne Jolanta“, – tiek tesugebėjo mergina ištarti savo auką radusiam M.Mickėnui.

Kariškio nuotaika kardinaliai keitėsi kas kelias minutes. Jis Rimą ramino, kad jai nieko bloga nedarys, klausinėjo apie mamą, draugą, gelinius nagus. Tačiau šilkinis M.Mickėnas būdavo neilgai. Užplūsdavusių įniršio bangų metu jis merginai kišo pistoletą prie galvos, kartą vožė jo rankena į kaktą, smaugė.

Akivaizdžiai sutrikęs vyras ne kartą skambino mamai ir draugams. Jiems sakė labai prisidirbęs, bet gyvas policijai nepasiduosiąs. Jis ignoravo Rimos prašymus paleisti. Nežinia, kaip viskas būtų pasibaigę, jei kariškis nebūtų nusigėręs.

Neigia pasikėsinimą nužudyti

Budrumą praradęs M.Mickėnas užsnūdo šalia Rimos. Minutę kitą palaukusi mergina spruko iš kambario ir šoko laukan per balkoną, paslydusi susitrenkė nugarą, o jos skausmus teigia jaučianti iki šiol.

M.Mickėną policijos pareigūnai aptiko miegantį. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – organizme rasta 2,29 promilės alkoholio. Kariškis areštinėje laiką leidžia iki šiol.

Pagal kelis Baudžiamojo kodekso straipsnius kaltinamam M.Mickėnui gresia ne vieni metai nelaisvės. Pats kaltinamasis sutinka su daugeliu kaltinimų, tačiau neigia pasikėsinimą nužudyti ir grasinimus Rimai.

M.Mickėnas teigė galintis papasakoti jo veiksmus bent šiek tiek pateisinančią versiją, bet tai atsisakė daryti prie žurnalistų, nes neva bus atskleista daug jo intymaus gyvenimo detalių.

„Nepasakosiu, kol salėje bus nors vienas žurnalistas“, – kategoriškai pareiškė nuo kamerų ir fotoaparatų nesislapstantis kariškis.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių