Ieško kompromiso dėl stotelės Garliavoje

Atliekant Garliavos Vytauto gatvės rekonstrukciją buvo perkelta Sodų autobusų stotelė. Tai sukėlė dalies žmonių nepasitenkinimą. Savo pastabas jie išsakė ir Kauno rajono savivaldybės vadovams.

Rekonstrukciją valstybiniame krašto kelyje Kaunas - Prienai - Alytus (Garliavoje jis vadinamas Vytauto gatve) atliko ,,Kauno regiono keliai", todėl savivaldybė gali tik prašyti įmonės atsižvelgti į gyventojų pageidavimus.

Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėjas Kęstutis Povilaitis pakartotinai kreipėsi į „Kauno regiono kelių" direktoriaus pavaduotoją Tomą Mockų. Jis informavo, kad stotelės grąžinti į senąją vietą nėra galimybių dėl kelių priežasčių. Visų pirma, parenkant naują vietą, buvo atsižvelgta į keleivių saugumą, šalia esančias perėjas, įvažą. Senoje vietoje saugios stotelės įrengti nebuvo galima dėl gausybės po žeme esančių komunikacijų.

Valstybiniame krašto kelyje Kaunas-Zapyškis-Šakiai, kurį prižiūri „Kauno regiono keliai", nuo spalio 30 dienos panaikinta senoji autobusų stotelė ir perkelta toliau už šviesoforo. Gyventojų saugumui ir patogumui taip pat šalia šio kelio įrengta apie pusė kilometro šaligatvių.

Tai sukėlė 9 ir 18 maršruto autobusų keleiviams nepatogumų, kadangi išlipus dažnam reikia sugrįžti apie 300 metrų.

Kauno rajono savivaldybės administracija nusprendė, kad minėtų maršrutų autobusai lapkričio pabaigoje jau užsuks prie ,,Pilėnų" prekybos centro. Šiuo metu to daryti neįmanoma, nes transportas prie prekybos centro statomas chaotiškai. Norint suvaldyti transporto srautus, šioje vietoje būtina įrengti žiedinę sankryžą. Darbus planuojama pradėti lapkričio 17 dieną.

Įgyvendinus šį projektą, maršrutai bus nukreipti į Pilėnų gatvėje numatytą stotelę. Gruodžio pabaigoje keleivių patogumui bus įrengtas laukimo paviljonas. Akademijos seniūnija dar šiais metais įrengs apšvietimą minėtoje vietoje.


Šiame straipsnyje: Garliavastotelė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių