Į Zoologijos sodo direktoriaus kėdę – devyni pretendentai

Aplinkos ministerija, paskelbusi konkursą į Lietuvos zoologijos sodo direktoriaus postą, sulaukė nemažo susidomėjimo. Į vadovo pareigas pretenduoja devyni asmenys, trys iš jų – sodo darbuotojai.

„Paraiškų teikimo terminas baigėsi užvakar, bet dar galime jų sulaukti registruotu paštu“, – portalui 1kaunodiena.lt ketvirtadienį sakė aplinkos viceministras Linas Jonauskas.

Lietuvos zoologijos sodui laikinai vadovaujanti vyriausioji biologė Virginija Raudeliūnienė prasitarė žinanti, kas iš bendradarbių pateikė paraiškas konkursui, bet nenorėjo jų įvardyti.

„Kiekvienas jų turi tikrai gerų savybių ir sugebėjimų“, – gyrė kolegas V. Raudeliūnienė.

Bandomuoju laikotarpiu naujajam direktoriui bus mokamas 3 tūkst. litų atlyginimas. Jei pasirinktas kandidatas tenkins ministerijos lūkesčius, su juo bus sudaryta sutartis neribotam laikui, o atlyginimas pakeltas iki 4-5 tūkst. litų.

„Jeigu atsiras tinkamas kandidatas, jis pareigas galėtų pradėti eiti jau nuo kovo 13 dienos”, – teigė viceministras L. Jonauskas.

Ministerija skelbia, kad iš naujo vadovo tikimasi ryžto zoologijos sodą pertvarkyti ir modernizuoti.

L. Jonausko nuomone, naujasis direktorius turėtų būti išmanus vadybininkas, kuris skirtų dėmesį ne tik lankytojų edukacijai, bet ir tuo, kaip sodui užsidirbti.

Konkursas paskelbtas atsistatydinus 11 metų sodui vadovavusiam Vaclovui Dumčiui. Jis savo poelgio priežasčių nekomentuoja. Jų teigia nežinanti ir Aplinkos ministerija.

V. Dumčius 2011 metų gegužę buvo atleistas iš pareigų, tačiau teismo sprendimu sugrąžintas į darbą. Pagrindinis atleidimo motyvas buvo įvardytas kaip nekompetencija.

Lietuvos zoologijos sodas Kaune atidarytas 1938 metais, jame šiuo metu yra apie 2000 gyvūnų ir 250 skirtingų jų rūšių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

bye bye batka

bye bye batka portretas
Senas vadovas plovė pinigus. Štai tigro narvas kainavo milijoną litų. Kur tai matyta? O ką jis už išplautą milijoną pastatė? Irštvą gi už maždaug 250-300 tūkst. Kur dingo šimtai tūkstančių litų? Gaila kad zoosodas neturi nešališko audito, arba neįsileido valdiškojo. Ir kaip čia STT niekas nepranešė, nors visi matė kas dedasi.

Artas

Artas portretas
Po daugelio metų praeitą vasara aplankiau zoosodą...Vaizdas tragiškas :tvoros išklypę,žolė nepjauta,daug narvų tušti,viskas apleista ir nugyventa...Tarybiniais laikais viskas atrodė daug geriau o dabar šabakštynas belikęs.Lankytojų daug, įpač su mažais vaikais,o ką jie mato.........apsileidimo viršūnę...Reiktų rasti toki direktorių,kuris eitų ne vogti o atgaivint ZOO ir paverstų puikiu parku ,traukiančiu lankytojus.Na gal viskas vyktų ne staigiai bet kad į priekį,kad nors kas gražaus ir teigiamo...

Buratinas

Buratinas portretas
Eisiu as vadovauti,matau vizija -i keleta tusciu narvu uzdarysiu iskrypelius te visi i juos ziuri
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių