Į virėją šaudęs J.Paulikas vėl nori disponuoti ginklu

Teismui nusprendus Jonui Paulikui, kuris būdamas neblaivus šaudė vienoje sostinės kavinėje, grąžinti konfiskuotą ginklą, buvęs apsaugininkas kreipėsi į policiją leidimo vėl disponuoti pistoletu „Sig Sauer“.

Kaip rašo dienraštis „Lietuvos žinios“, Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo (LVAT) teisėjų kolegija, vadovaujama Audriaus Bakavecko, nutarė dabar jau buvusiam Vadovybės apsaugos departamento (VAD) darbuotojui J.Paulikui grąžinti vardinį pistoletą „Sig Sauer“.

Pasak dienraščiu, ginklas grąžintas kaip nuosavybė. Leidimą disponuoti ginklu gali išduoti tik policija. Tokį prašymą pareigūnams J.Paulikas ir pateikė.

Policijos pareigūnai šiuo metu svarsto, ar išduoti J.Paulikui leidimą disponuoti ginklu. „Kol kas negaliu pasakyti, ar tokį leidimą jis gaus. Galiu garantuoti tik viena - savo rankose jis to pistoleto kol kas tikrai neturi“, - dienraščiui teigė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Licencijavimo skyriaus viršininkas Julius Vaiškūnas.

Tačiau pasakyti, kur šiuo metu saugomas J.Pauliko ginklas, pareigūnas atsisakė. Pasiteiravus, kad „Sig Sauer“ galbūt yra Lietuvos ginklų fondo saugykloje, J. Vaiškūnas teatsakė, kad tai gali būti „visai tinkama vieta“.

Ginklas iš majoro laipsnį turinčio J. Pauliko buvo atimtas po įvykio 2007-ųjų rugpjūtį, kai dar dirbdamas VAD jis neblaivus Vilniaus restorane „Amatininkų užeiga“ šaudė į virėją iš vėliau konfiskuoto pistoleto.

2007 metų rugpjūčio 15-osios paryčiais VAD pareigūnas kilus konfliktui su sostinės restorano „Amatininkų užeiga“ personalu, išsitraukė vardinį ginklą „Sig Sauer“ ir septynis kartus iššovė į po virtuvę bėgiojantį ir nuo įsiutusio pareigūno bandantį pasislėpti virėją.

Po konflikto, per kurį niekas nenukentėjo, J. Paulikas buvo sulaikytas ir nuvežtas į Vilniaus miesto 3-iąjį policijos komisariatą. Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis - matuoklis pareigūno organizme užfiksavo 3,68 promilės alkoholio. Vežamas į komisariatą, jis necenzūriniais žodžiais plūdo policininkus, priešinosi išvedamas iš automobilio.
Po įvykio VAD majoras buvo atleistas iš pareigų.

Kadenciją baigusį prezidentą A.M.Brazauską saugojęs J. Paulikas buvo vienas labiausiai patyrusių VAD darbuotojų, čia dirbęs nuo 1991 metų. Už gerą tarnybą pareigūnas buvo apdovanotas vardiniu ginklu, kuriuo ir švaistėsi restorane.


Šiame straipsnyje: Jonas Paulikasginklas

NAUJAUSI KOMENTARAI

argi

argi portretas
gali būti geresnė teisėjų mąstymo sutrikimo charakteristika?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių