Į Vilnių atkeliaus meno darbų kolekcija iš Luvro

Kultūros ministerijos atstovai dalyvavo susitikime su Paryžiaus Luvro direktoriumi Henri Loyrette, iš kurio į Lietuvą grįš su džiugiomis naujienomis.

Kultūros ministro patarėjas Rolandas Kvietkauskas diena.lt naujienų portalui atskleidė, kad buvo sutarta pirmą kartą į Lietuvą atvežti meno darbų kolekciją iš Luvro muziejaus. „Šiai dienai kol kas nenorime tiksliai įvardyti, kurie darbai atkeliaus į šalį, nes dar vyksta derybos su muziejais“, - kalbėjo ministro patarėjas.

Luvro darbų kolekcijos paroda bus rengiama Lietuvos dailės muziejuje ir duris lankytojams atvers 2013 metais. Nors tikslių menininkų vardų R.Kvietkauskas nesiryžo atskleisti, pašnekovas paminėjo, kad tai būtų 18 amžiaus meno kūrėjų darbų paroda.

Tikslios detalės apie parodos laiką ir eksponuojamus kūrinius paaiškės metų pabaigoje, po Luvro muziejaus darbuotojų vizito Lietuvoje.

Antras susitikime aptartas klausimas – lietuvių menininkų darbų eksponavimas Luvro muziejuje. „Luvro valdžia parodė, kad jiems būtų įdomu turėti lietuvių darbų savo kolekcijose ir galėtų daugiau pristatyti Lietuvos kultūros muziejaus lankytojams“, - pasakojo R.Kvietkauskas.

Kol kas garsiajame Paryžiaus muziejuje Lietuvos menininkų darbų nėra. Vienintelė sąsaja su Lietuva yra minima tarp kolekcijas dovanojusių asmenų vardų. Luvro muziejui nemažą egiptologijos kolekciją buvo padovanojęs vienas iš grafų Tiškevičių šeimos atstovų.


Šiame straipsnyje: Luvrasparodamuziejus

NAUJAUSI KOMENTARAI

jau

jau portretas
Tai kad čia jau sena informacija, nes Budrys tą jau yra sutaręs ir pernai susiderinęs.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių