Į upę įstūmęs vaikiną klaipėdietis bando suktis nuo bausmės

Sąmonės netekusį vaikiną į upę įstūmęs ir taip pasikėsinęs į jo gyvybę klaipėdietis teisme ginasi nuo gresiančios bausmės.

Vasaros linksmybių maratoną Klaipėdoje šiemet apkartino keli skaudūs įvykiai. Vienas jų – liepos 25-osios nakties incidentas, kai keli jauni vyrai sumušė būrelį prie Danės krantinės stovėjusių vaikinų. Tą naktį 20-metis Marius Šilauskas galėjo žūti, nes buvo sumuštas ir, praradęs sąmonę, buvo įstumtas į upę.

Į upę šoko ir nuskendusį vaikiną ištraukė nepažįstami žmonės.

Penktadienį surakintas antrankiais aukštaūgis 23 metų Mindaugas Kumšlys Klaipėdos apygardos teismo salėje bandė slėptis nuo fotokorespondentų. Teisiamas už pasikėsinimą nužudyti jis kalbėjo vos praverdamas burną ir, panašu, nebuvo nuoširdus.

M.Kumšlys tikino buvęs apakintas pavydo, kai pamatė savo žmoną krantinėje stovinčią greta vaikino, o šis lyg ir bandęs jai įgnybti į pilvą.

Kiti tos nakties įvykių liudininkai prisiminė, kad linksmą keturių vaikinų ir šešių merginų kompaniją netikėtai užpuolė keli vyresni jaunuoliai. Jie puolė muštis. M.Kumšlys smogė M.Šilauskui, sugriebė jo galvą ir trenkė į metalinę šiukšliadėžę. Vaikinas apalpo ir buvo nustumtas į upę.

Kaltininkas teisinosi buvęs apakintas pavydo, bet neketinęs žudyti. Jis tikino nestūmęs nukentėjusiojo į vandenį, šis įkritęs pats.

„Pasišalinau iš įvykio vietos, nes buvau padaręs nusikalstamą veiką“, - kaip išmoktą eilėraštį valdiškus žodžius kartojo M.Kumšlys.

Kažin, ar jis buvo nuoširdus, nes draugų, kurie kartu su juo mušė vaikinus, neišdavė, tikino nežinąs nei jų pavardžių, nei kur jie gyvena. Užtat kaltininkas rado kelis iki šiol neapklaustus įvykio liudytojus, nurodė jų vardus, pavardes bei tikslius adresus.

Teisėjus M.Kumšlys bandė sugraudinti atviraudamas apie vaiko besilaukiančia žmoną.

Skendęs vaikinas pateikė civilinį ieškinį ir nori, kad kaltininkas atlygintų jam ne tik gydymo išlaidas, bet ir 150 tūkst. litų įvertintą neturtinę žalą. M.Šilauskas tikino, kad po skendimo medikai jam prognozuoja galimybę susirgti tuberkulioze. Dėl pablogėjusios sveikatos jis nebegalįs žaisti futbolo.

Teisme nukentėjusiojo interesus atstovauja prokurorė ir advokatas. Kaltinamąjį gina net du teisininkai.


Šiame straipsnyje: Marius Šilauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių