Į sostinės darželius nebebus įleidžiami kitų miestų gyventojai

Vilniaus valdžia planuoja į sostinės darželius nebeįsileisti vaikų, kurių gyvenamoji vieta deklaruota ne mieste.

Apie tai trečiadienį Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komitetą informavo sostinės vicemeras Jaroslavas Kaminskis. Jis pranešė, kad tokiu būdu bus išspręsta problema dėl vietų trūkumo vaikų darželiuose.

„Manome, kad šiais ar kitąmet visiškai išspręsime vietų trūkumo problemą. Vienas iš problemos sprendimų būdų - taryba rengiasi priimti naują priėmimo į darželius tvarką. Į Vilniaus darželius bus priimami tik tie vaikai, kurių gyvenamoji vieta deklaruota Vilniuje ir tėvai moka mokesčius Vilniui“, - sakė vicemeras.

Savivaldybės duomenimis, šiuo metu miesto darželius lanko apie 2600 vaikų ne vilniečių. Tai sudaro apie 10 proc. visų darželius sostinėje lankančių vaikų.

Pasak vicemero, sostinės darželius lanko vaikai iš Vilniaus rajono, Elektrėnų, Trakų rajono, Širvintų rajono.

„Eliminavus tą skaičių, mums pakaktų vietų darželiuose“, - teigė J.Kaminskis.

Šiuo metu sostinės darželiuose trūksta apie 1500 vietų vaikams. Iš viso Vilniuje darželius lanko 23 tūkst. 435 vaikai.

Vicemero teigimu, tėvai privalės pateikti pažymą, kad jų gyventojų pajamų mokestis tenka Vilniui.

„Jeigu parodo pažymą, kad moka tvarkingai mokesčius Vilniaus mieste, prašau - darželis priklauso“, - kalbėjo savivaldybės atstovas.

„Bet matyti vien Vilnių negalima, turime matyti visą Lietuvą ir ieškoti bendro sutarimo tarp rajono ir miesto savivaldybių. Negalima diskriminuoti vaiko dėl to, kur jis gyvena“, - sostinės savivaldybės planais piktinosi ŠMKK narė Rima Baškienė.

Komiteto pirmininkė Audronė Pitrėnienė teiravosi, ar sostinės valdžia mėgino tartis su kaimyninėmis savivaldybėmis, kad jos kompensuotų savo gyventojų priėmimą į miesto vaikų darželius.

„Nėra tokių susitarimų. Mes visų pirma turime tenkinti Vilniaus miesto gyventojų poreikius. Jeigu atsiranda vietų, galime priimti ir iš kitur“, - dėstė J.Kaminskis.

„Ar bandėte ieškoti išeičių? Vaikai juk yra Lietuvos. (...) Jūs - nehumaniškas“, - sakė ŠMKK narė Marija Aušrinė Pavilionienė.

„O humaniška Vilniui skirti 40 proc. gyventojų pajamų mokesčio?“ - atkirto vicemeras.

Be to, atsisakius vaikų iš gretimų rajonų priėmimo, ketinama sutaupyti dar 2 mln. litų, kurie kasmet skiriami vaikams pavėžėti.

Sostinės savivaldybės atstovai trečiadienį taip pat pranešė, kad 2013-2014 metais papildomai ketinama įsteigti 990 vietų darželiuose, pastatant naują darželį Santariškėse, racionaliau panaudojant pustuštes mokyklų patalpas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lina

lina portretas
Durnių laivas. Tokiais savo sprendimais nuskurdinsit ir taip skurdžią mūsų Lietuvėlę.

Pvilionienei

Pvilionienei portretas
Kas cia per nehumaniskas??? O humaniska, kad as dirbu ir moku pajamu mokesti Vilniuje, o negaliu leisti vaiku i darzeli ir esu priverstas moketi n kartu daugiau uz privacius, nes kitaip netureciau uz ka gyventi!!! a?!

nors

nors portretas
nors kazkas gero.. juokinga, kad tokiam mieste kaip Vilnius nera pakankamai vietu darzeliuose.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių