Į Nerį įlėkęs automobilis rastas po Mindaugo tiltu (papildyta)

Po kelių valandų paieškų narams pavyko surasti ketvirtadienio vakarą į Nerį įlėkusį lengvąjį automobilį „Honda Civic“. Jis aptiktas po Mindaugo tiltu maždaug 3 metrų gylyje.

Automobilio ištraukimo darbams trukdė ne tik upės gylys, bet ir labai nepatogi jo buvimo vieta - po tiltu.

Kai apie 12.30 val. automobilis buvo surastas, pradėta galvoti kaip jį ištraukti. Vėliau nutarta, kad naras prikabins prie automobilio specialius lynus ir su kranu bus bandoma jį iškelti iš vandens. Kadangi krano kranetinėje nebuvo įmanoma pastatyti, iškelti automobilį pabandyta šiam stovint šlaito viršuje.

15.14 val. smarkiai aplamdyta mašina jau buvo iškelta į paviršių ir išvežta.  

Pasak Vilniaus Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovės Editos Zdanevičienės, ieškoti nuskendusio automobilio buvo bandoma ir ketvirtadienį, iškart po įvykio. Tačiau paieškos buvo bevaisės, todėl darbai nutraukti ir antnaujinti tik penktadienį ryte.

Paieškoms trukdė stipri srovė ir upės gylis.

Automobilis į upę nuskriejo iš kairės tilto pusės, todėl buvo manyta, kad jis galėjo būti nuneštas toli pasroviui, bet po ilgų paieškų rastas čia pat po tiltu.

Pranešimą apie į Nerį įvažiavusį automobilį ugniagesiai gavo ketvirtadienį, 20.06 val. Įvykio liudytojų teigimu, nuo Katedros aikštės važiavęs automobilis, staiga pradėjo blaškytis ir nuo šlaito nuskriejo į upę. Šioje tilto pusėje apsauginių tvorelių nėra, tačiau pastatyti suoliukai, auga keli medeliai.

Automobilis pravažiavo jų nekliudydamas. Ant šlaito net nėra jokių stabdymo žymių. 

Pirmieji į pagalbą automobiliu važiavusiai jaunai porai atskubėjo būtent įvykio liudytojai. Jie padėjo iš vandens išlipti dviems 23 metų jaunuoliams - merginai ir vaikinui. Vairuotojas, iš automobilio išlindo išdaužęs langą, tad į įvykio vietą iškviestiems greitosios pagalbos medikams teko jam sutvarstyti ranką.

Abu jaunuoliai buvo smarkiai sušalę. Jie nuvežti į ligoninę.

Ketvirtadienio vakarą narai apieškojo 15 metrų nuo kranto ir 300 metrų ilgio upės atkarpą pasroviui, tačiau automobilio rasti nepavyko. Paieškos buvo nutrauktos ir pratęstos ryte.

Ar vairuotojas buvo blaivus, atsakys medikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių