Į Naujuosius – bėgte per sostinę

Šeštadienį Vilniuje tradiciškai artėjančiųjų Naujųjų proga organizuojamas šventinis bėgimas. Nuolatiniais kasmetinio bėgimo dalyviais jau tapo ne tik sportininkai, bet ir žymūs politikai, aktoriai.

Šiemet bėgimas prasidės gruodžio 27 dieną, 12 val. Varžybų startas ir finišas - „Žalgirio" stadione.

Šventinio sporto renginio dalyviai bėgs Rinktinės, Šeimyniškių, Žirmūnų, Verkių, Neries gatvėmis, po Valakampių, Šilo, Žirmūnų tiltais, tuomet Žvejų, Olimpiečių gatvėmis. Nuo 12 iki 14 val. minėtose gatvėse bus ribojamas transporto eismas. Vairuotojai prašomi būti atidūs.

Naujametinį bėgimą, kurį daugiau nei prieš trisdešimtmetį inicijavo bėgikai, pamėgo daugelio sporto šakų atstovai. Ne kartą naujametėje bėgimo trasoje galima buvo sutikti Lietuvos sporto žvaigždes, olimpinius čempionus. Nuolatiniais bėgimo dalyviais tapo ir žymūs politikai, aktoriai. Bėgime kasmet dalyvauja sporto mokyklų, klubų, vaikų namų auklėtiniai.

Pasak renginio organizatorių, tai ne tik varžybos, bet ir šventė, puiki proga susitikti bėgimo sporto mėgėjams, pažįstamiems, išbandyti jėgas, pasisveikinti švenčių proga.

Renginio organizatoriai kasmet pasistengia, kad kiekvienas dalyvis gautų po atminimo dovanėlę. Bėgime gali dalyvauti visi, iki varžybų pradžios užsiregistravę ir gavę bėgimo dalyvio numerį „Žalgirio" stadione.

Naujametinis bėgimas sostinės gatvėmis organizuojamas nuo 1975 metų. Daugiausia dalyvių - per 2 tūkst. - bėgo 1987 metais. 


Šiame straipsnyje: bėgimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių