Į Nacionalinės M.Mažvydo bibliotekos vadovus - trys kandidatai

Antradienį Kultūros ministerijoje rengiamas Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos vadovo konkurso baigiamasis etapas.

Dalyvauti konkurse paraiškas į pateikę trys kandidatai. Tarp jų - šiuo metu laikinai bibliotekai vadovaujantis Algirdas Plioplys.

Jis BNS patvirtino dalyvaujantis konkurse. Kitų pretendentų konkursą organizuojanti Kultūros ministerija neatskleidžia.

Pirmasis konkursas į šios įstaigos vadovo pareigas nutrauktas gegužės 27 dieną. Tuokart Lietuvos nacionalinės M.Mažvydo bibliotekos generalinio direktoriaus pareigų siekė penki pretendentai.

Vilniaus universiteto (VU) Komunikacijos fakulteto taryba, vykstant pirmajam konkursui į bibliotekos generalinio direktoriaus pareigas, buvo sukritikavusi ministeriją, kad ji pretendentams esą kelia per žemus reikalavimus.

Pagal naujojo konkurso sąlygas, pretendentai turi parengti penkerių metų nacionalinės bibliotekos veiklos programą, kurioje atsispindėtų šios bibliotekos vizija ir misija, būtų numatytas tikslų bei funkcijų įgyvendinimas, struktūros formavimas ir veiklos principai, bendradarbiavimo su Lietuvos ir užsienio institucijomis galimybės.

Norintieji vadovauti bibliotekai, pagal konkurso sąlygas, privalo turėti aukštąjį išsilavinimą (magistro laipsnį) ir ne mažesnę kaip penkerių metų vadovaujančio darbo patirtį.

Skirtingai nuo ankstesnio konkurso, dabar iš pretendentų reikalaujama turėti bent 3 metų darbo patirtį per pastaruosius dešimt metų informacinės visuomenės plėtros programose ir projektuose, tiesiogiai susijusiuose su viešųjų paslaugų planavimu ir įgyvendinimu bent vienoje iš šių sričių - informacinių centrų, bibliotekų, muziejų ar elektroninių viešųjų paslaugų. Taip pat reikalaujama būti skaičiusiam bent 3 pranešimus išvardytų sričių tarptautinėse konferencijose.

Nuo sausio 5 dienos bibliotekai vadovauja A.Plioplys. Iki tol bibliotekai vadovavęs Vytautas Gudaitis pernai sulaukė prieštaringų vertinimų paaiškėjus, kad darbuotojams buvo išmokėta 120 tūkst. litų papildomų priedų.


Šiame straipsnyje: mažvydo biblioteka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių