Į Kauną užsukusiems turistams - varganas prieglobstis

Kauno miesto savivaldybė šiandien išplatino pranešimą, kad Jonavos gatvėje jau atidaryta aikštelė, skirta apsistoti turistams, atvykusiems į miestą turistiniais automobiliais, vadinamais kemperiais. Tačiau miesto svečiai gali nusivilti siūlomomis paslaugomis.

Šalia Eigulių kapinių automobilių stovėjimo aikštelėje įrengta laikina kempingo aikštelė kol kas nepretenduoja į tokį vardą, nes paslaugų kokybe gerokai nusileidžia užsienio šalyse veikiančioms kempingo aikštelėms. „Stovėjimo aikštelėje įrengtas elektros įvadas, tiekiamas geriamas vanduo, įrengti tualetai ir dušai, bet tobulinimui ribų nėra", - sakė įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės" direktorius Algimantas Puidokas.

7000 kvadratinių metrų ploto aikštelę saugo ginkluotas žmogus, palaikantis ryšį su policija ir saugos paslaugas teikiančia firma „Jungtis".

Vaizdo kameras dar tik ketinama įrengti. A. Puidoko teigimu, bus įrengta ir perimetrinės apsaugos sistema. Tada davikliai reaguos į kiekvieną judesį už aikštelės tvoros. Dar neįrengtas ir pakeliamas užkardas, pro kurį turistai su savo automobiliais ir vagonėliais galės patekti į aikštelės teritoriją.

Aikštelė naktį kol kas apšviečiama tik nuo gatvės apšvietimo lempų. Papildomą aikštelės apšvietimą, pavėsines ir suoliukus dar tik ruošiamasi įrengti.

Informacinis stendas - taip pat dar tik projekte. Pasak A. Puidoko, šalia aikštelės bus įrengtas informacinis stendas, kuriame iš Jonavos gatvės pusės stende bus galima matyti informaciją apie lankytinas Kauno vietas. Turistus bus bandoma vilioti įspūdingomis nuotraukomis. Ką stende turėtų matyti greitkeliu važiuojantys žmonės, dar nenuspręsta.

Aikštelėje norintys apsistoti turistai už parą turės mokėti 24 litus arba vieną litą už valandą.

Įmonės „Automobilių stovėjimo aikštelės" direktorius Algimantas Puidokas pažadėjo, kad per mėnesį aikštelė bus dar labiau patobulinta. Ruošiamasi atvežti ir turistinių namelių, kuriuose galėtų pernakvoti savo automobiliais atvykę keliautojai.

Laikina aikštelė turistams Jonavos gatvėje veiks tol, kol bus įrengtas visus reikalavimus atitinkantis kempingas Lampėdžiuose.

„Klaipėdos“ nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių