Į Kauną atkeliaus J.Mateikos paveikslo „Žalgirio mūšis“ reprodukcija

Prognozuojama, kad Kaune J.Mateikos paveikslo „Žalgirio mūšis“ reprodukciją pamatys rekordinis skaičius gyventojų.

Liepos 6-ąją, Mindaugo karūnavimo dieną, originalaus dydžio J.Mateikos paveikslo „Žalgirio mūšis“ reprodukcija atkeliaus į Kauno miestą, čia ji bus eksponuojama Žalgirio mūšio 600 metų jubiliejaus paminėjimo bei akmens, skirto vėliavnešiui, atidengimo renginyje. Planuojama, kad Kaune vyksiančio renginio metu garsiojo paveikslo reprodukciją pamatys rekordinis kiekis žmonių.

Paveikslo „Žalgirio mūšis“ reprodukcija sukurta Lietuvos bajorų karališkosios sąjungos ir „Ragučio“ iniciatyva. Iniciatorių sumanymu, garsiojo paveikslo reprodukcija buvo pagaminta tam, kad jubiliejiniais Žalgirio mūšio minėjimo metais su paveikslu galėtų susipažinti plačioji Lietuvos visuomenė.

Garsiojo paveikslo „Žalgirio mūšis“ reprodukcija jau buvo eksponuota Vilniuje, Alytaus rajone (Raižių miestelyje) ir Trakuose. Tačiau organizatoriai mano, kad renginio Kaune metu paveikslo reprodukciją pamatys daugiausiai žmonių. Pasak organizatorių, tai turėtų lemti tiek planuojamo renginio svarbumas ir ypatinga programa, tiek išskirtinė kauniečių meilė Lietuvos istorijai.

Renginys prasidės liepos 6 d., 19 val., gėlių padėjimu prie Vytauto Didžiojo paminklo ir iškilmingomis eitynėmis nuo šios vietos Laisvės alėja iki Kauno pilies. Eitynes puoš istorine apranga apsirengę riteriai bei bajorai ir jų nešamos iškilmingos vėliavos. Prie Kauno pilies, šalia akmens Sungailai, paveikslo „Žalgirio mūšis“ reprodukcijos fone įvyks trumpas riterių turnyras. O renginio kulminacija taps akmens atidengimas.

Žalgirio mūšio paminėjimo renginyje kauniečiai ir miesto svečiai taip pat galės išbandyti savo istorines žinias apie mūšį – prie paveikslo reprodukcijos vyks viktorina, o laimingieji, įrodę, kad išmano istoriją, bus apdovanoti „Ragučio“ pagamintomis kiek mažesnėmis „Žalgirio mūšio“ paveikslo reprodukcijomis.

21 val. Santakoje suskambės paskutinis šventės akcentas – bus giedama Tautiška giesmė ir vyks Bartulio oratorijos premjera.

„Žalgirio mūšio“ paveikslo reprodukcijos, kurios plotas siekia 40 kv.m, eksponavimas šiame renginyje – tai dalis švietėjiško projekto „1410 - istorija nepamiršta".

Pagal projektą „1410 - istorija nepamiršta" garsiojo paveikslo „Žalgirio mūšis“ reprodukcija nuo liepos 10 dienos visą liepos mėnesį bus eksponuojama prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“.


Šiame straipsnyje: žalgirio mūšio reprodukcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių