Į halę žiūrovus pakvies „Paryžiaus katedra"

Pirmadienio vakarą Kauno sporto halėje bus rodomas vienas iš populiariausių miuziklų pasaulyje „Paryžiaus katedra". Garsiausių atlikėjų lietuviškai dainuojamas arijas jau panoro išgirsti daugiau žiūrovų nei jų telpa didžiausiose šalies arenose. Todėl Vilniuje ir Kaune paskelbti papildomi „Paryžiaus katedros" koncertai.

Kauniečiai šį kūrinį jau galėjo išvysti gruodžio 16 dieną.

„Labai džiaugiamės, kad miuziklą panoro išvysti daugybė žmonių, šiandien kokybiška muzika lietuviškai skamba ypač retai. „Paryžiaus katedros" vaidinimuose atliekamos visame pasaulyje žinomos arijos, netradiciniuose amplua pasirodo ryškiausios Lietuvos scenos žvaigždės", - pasakojo miuziklo režisierius Mantas Verbėjus.

Pagrindinį Kvazimodo vaidmenį miuzikle atlieka dainininkas Mantas Jankavičius, Esmeraldą įkūnija garsi operos solistė Asmik Grigorian. Įspūdingas katedros šventiko Frolo arijas dainuoja maestro Vytautas Juozapaitis. Taip pat scenoje pasirodo jaunosios Lietuvos operos ir pop muzikos žvaigždės: Jeronimas Milius, Edmundas Seilius, Evelina Anusauskaitė.

Muziką šiam miuziklui sukūrė vienas iš garsiausių Prancūzijos kompozitorių ir atlikėjų Ričardas Kočiantė (Richard Cocciante). „Notre Dame De Paris" („Paryžiaus katedra") įrašyta į Gineso rekordų knygą kaip perkamiausias miuziklas pasaulyje. Vien tik prancūziškai kalbančiose šalyse buvo parduota apie 7 mln. miuziklo albumo vienetų.

„Paryžiaus katedros" varpai pirmadienio vakarą Kauno sporto halėje skambės 20 valandą.


Šiame straipsnyje: Paryžiaus katedra

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių