Į gatvę išmesti šunys ir katės draugaus su karve ir arkliu

Gyvūnų prieglauda „Lesė“, be pastogės likusi sausio viduryje, pagaliau rado naujus namus. Beglobiai keturkojai netrukus persikels į... buvusią fermą. Negailestingų šeimininkų lauk išvytų šuniukų ir kačiukų kaimynais taps karvė ir arklys.

Patalpas Buivydiškėse prieglaudai suteikė Vilniaus kolegijos Agrotechnologijų fakulteto Veterinarinė medicininė katedra.

„Mieli mūsų beglobiukų globėjai, labai prašome dar palaikyti gyvūnėlius, nes įsirengimo darbai šiek tiek užtruks - darbo tikrai labai daug. Visa tai darome tam, kad mūsų mažieji keturkojai draugai galėtų patogiai įsikurti“, - internetinėje svetainėje rašo „Lesės“ vadovė Vesta Auškalnienė.

Kol kas derinami pradiniai patalpų įrengimo darbai. Pamačius, kad reikia fizinės pagalbos, keturkojų globotiniai bus kviečiami pasiraitoti rankoves ir sudalyvauti talkoje.

V.Auškalnienė prašo ir visų vilniečių pagalbos. Raginami atsiliepti tie, kurie turi nereikalingų, atliekamų statybinių medžiagų ar kitų daiktų, kuriuos būtų galima pritaikyti naujajai prieglaudai įrengti.

„Įkeliame nuotraukų. Jūsų akys neapgauna, turėsime kaimynus: arkliuką ir karvytę. Ir taip, tai buvusi ferma“, - su šypsena rašo V.Auškalnienė.
 
Diena.lt primena, kad sausio 18 dieną „Lesė“ su visais globotiniais išsikėlė iš patalpų Užupyje, kur organizacija veikė dvejus metus.

„Lesės“ savanorių namuose šiuo metu glaudžiasi apie 70 keturkojų - kačių ir šunų.


Šiame straipsnyje: Lesėšunys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių