Į butą Kaune įsiveržę vyrai šeimininkei uždėjo antrankius (papildyta)

Kaunietę apiplėšę du ilgapirščiai nuo juos užklupusių policijos patrulių spruko pro antrojo aukšto langą. Vienas iššoko sėkmingai, bet kitam nepasisekė.

Antradienio vakaras vienai M.Riomerio gatvės gyventojai tapo košmarišku išbandymu. Į jos butą įsibrovę pora plėšikų surakino moterį antrankiais ir grasindami jai ginklu bei smaugdami reikalavo pinigų, aukso dirbinių ir kito vertingo turto.

Incidentas kilo apie 18.20 val. viename M.Riomerio gatvės 2 numeriu pažymėto namo butų. Tuo metu namuose buvusi 62 metų gyventoja laukė atvykstant kompiuterių specialisto. Taigi skambutis į duris jai nepasirodė netikėtas.

Vos pravėrus duris, į butą įsiveržė vienas nepažįstamas jaunuolis. Įsibrovėlis parbloškė moterį ant grindų, pradėjo ją smaugti bei atstatė daiktą, panašų į pistoletą. Nukentėjusioji beveik neabejoja, kad tai buvęs tikras ginklas, o ne jo imitacija.

Nekviestas „svečias“ akimirksniu pareikalavo būsto šeimininkės atiduoti visus namuose turimus pinigus bei aukso dirbinius. Jam besigrumiant su moterimi, į butą įlėkė ir antras plėšikas. Pastarasis taip pat nevengė smurto, o besipriešinusios moters rankas sukaustė antrankiais.

Plėšikų auka tapusiai gyventojai ėmus šauktis pagalbos, vienas iš įsibrovėlių bandė ją užtildyti veidą užspausdamas pagalve. Vis dėlto jos riksmą išgirdo kaimynai, kurie kaipmat apie įtartinus garsus pranešė policijai.

Mieste tuo metu budėję patruliai netruko atvykti nurodytu adresu. Jiems įėjus į butą, nusikaltėliai neturėjo kur dėtis, todėl nutarė šokti pro antrojo aukšto langą. Pirmasis iššoko sėkmingai ir sugebėjo pasprukti, tačiau antrasis, kaip pasakojo pareigūnai, užkliuvo už laiptinės stogelio atbrailos ir susižalojo.

Sučiuptas susižalojęs 33 metų amžiaus ilgapirštis iš pradžių buvo su policijos pareigūnų palyda nugabentas į Kauno medicinos universiteto klinikas, o iš ten, suteikus būtinąją pagalbą, išleistas gydytis ambulatoriškai. Medikai jam rekomendavo laikytis gulimo režimo.

Tiesa, šįkart sulaikytasis jėgas atgauti ir žaizdas išsigydyti turės ne namuose, bet ant areštinės gultų. Ten jis uždarytas 48 valandoms.

Beje, pas sulaikytąjį buvo aptikti trys mobiliojo ryšio telefonai, kuriuos jis buvo spėjęs susižerti į savo kišenes. Būtent jų ir pasigedo apiplėšta kaunietė, savo patirtus materialinius nuostolius įvertinusi vienu tūkstančiu litų.

Dėl plėšimo Dainavos policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas. Teisėsaugininkai beveik neabejoja, kad netrukus turėtų būti surastas ir kitas plėšikų tandemo narys, kuriam sulaikymo metu pavyko pabėgti.

Šiuo metu pareigūnų žinioje esantis įtariamasis anksčiau jau keturis kartus teistas už vagystes ir plėšimus, tad policijos pareigūnams jau iki skausmo pažįstamas. Šįkart už plėšimą panaudojant fizinį smurtą, kuriuo jis įtariamas, Baudžiamajame kodekse numatytas areštas arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.


Šiame straipsnyje: vagystės kaune

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių