Į automobilio baką - kuro už 1 litą

Protestuodami prieš nepaliaujamai augančias degalų kainas, vairuotojai miesto degalinėse į bakus varvino kuro už vieną litą.

Vidudienį Kauno pilies aikštelėje būriavosi keli  šimtai kuro kainomis Lietuvoje nepatenkintų vairuotojų. Didžiąją dalį jų sudarė įvairių automobilių klubų nariai. Į bendraminčių gretas taip pat įsiliejo taksistai ir eiliniai miestiečiai, apie vieno lito akciją sužinoję spaudoje.

„Akcija - pirmasis mūsų žingsnis. Kas bus toliau? Gegužės mėnesį planuojame dar vieną. Kokią? Pamatysite“, - kalbėjo  „Audi“ klubo asociacijos prezidentas Ričardas Pūkas. Protesto akcija, pasak jo, nukreipta prieš didėjančias degalų kainas, valdžios abejingumą ir nesugebėjimą vykdyti duotų pažadų.

Pasidaliję į dvi grupes, pirmiausiai akcijos dalyviai šturmavo „Orlen Lietuva" degalines esančias kelyje Kaunas-Vilnius ir šalia „Urmo“ bazės. Prie pastarosios per kelias minutes nusidriekė milžiniškos eilės.

„Benzinas baigėsi?“, - žvelgdamas į mašinų spūstį pasiteiravo rusakalbis vyriškis. Išgirdęs apie čia vykstančią akciją, vairuotojas sėdo atgal į automobilį - gaišti kelias dešimtis minučių jis nebuvo pasiruošęs.

Tuo metu akcijos dalyviai neskubėdami į savo automobilių bakus lašino po kelis šimtus gramų kuro. Kas benzino, kas - dyzelino.

„Įsipyliau kuro už vieną litą ir du centus. Dar nuolaidų kortelę duosiu, - Rankoje gniauždama šimtinę šypsojosi akcijos dalyvė Vaida. - Atgal gausiu daug metalo.“

Protesto akcijoje dalyvavo ne tik kauniečiai. Kuro už vieną litą į bakus pylė Vilniaus, Šiaulių, Marijampolės, Panevėžio Klaipėdos ir kelių mažesnių miestelių vairuotojai. Tiesa, akcija ne visur praėjo sklandžiai. Marijampolėje „Lukoil“ degalinės darbuotojai akcijos dalyvius perspėjo, kad prieš pilant degalus reikia susimokėti. Tačiau priėjus prie kasos paaiškėjo, kad  dėl esą „techninių apribojimų“ pilti galima ne mažiau kaip du litrus.

„Darbas trukdomas, tačiau uždrausti piltis kuro už tokią sumą negalime. Klientas visada teisus“, - paklausta, ar nežada griebtis panašių priemonių, atsakė vienos iš „Orlen Lietuva" degalinės vadovė.

Pasak R.Pūko, akcijos dalyviai šiandien aplankys ne tik „Orlen Lietuva" degalines. Vairuotojų „aukomis“ taip pat  taps „Statoil“ ir „Lukoil“ degalinės.


Šiame straipsnyje: vieno lito akcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių