Į Agurkinių gaujos narį vėl paleistos kulkos (papildyta)

Į Kauno medicinos universiteto klinikas dėl šautinių žaizdų įvairiose kūno vietose trečiadienį vakare kreipėsi trys vyrai. 26-erių, 29-erių ir 23-ejų metų kauniečius kulkos kliudė per incidentą Šarkuvos gatvėje.

Nukentėjusieji atsisakė paaiškinti įvykio aplinkybes. Anot Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovų, visi trys pašautieji teisėsaugininkams jau žinomi. Kuo jaunuoliai spėję "pasižymėti", pareigūnai kol kas nekomentuoja.

Šūviais pasibaigęs susirėmimas Šilainiuose kilo jau sutemus. Apie 18.40 val. nukentėjusieji jau šaukėsi medikų pagalbos Kauno klinikų priimamajame. Dėl šautinių žaizdų įvairiose kūno vietose jie paguldyti į ligoninę, pranešė Policijos departamentas.

Apie Šarkuvos gatvės 26 namo prieigose pasigirdusius šūvius policijai pranešė vienas vietos gyventojas. Teigiama, kad iš pradžių tarp jaunų vyrų kilusios muštynės, o tik vėliau vienas jų griebėsi kovinio ginklo. Nuvykę į nurodytą vietą, policijos patruliai konflikto dalyvių jau neberado.

Teisėsaugininkai nutarė aplankyti didžiąsias Kauno mieste esančias gydymo įstaigas ir įsitikinti, ar tikrai nėra nukentėjusiųjų. Nuojauta pareigūnų neapgavo - Kauno klinikose buvo aptikti visi trys pašautieji.

Netrukus pagal besimėtančias šovinių tūteles ir kitus požymius buvo surasta ir tiksli nusikaltimo vieta bei dviem paroms sulaikytas 29 metų amžiaus įtariamasis V.Š. Anot Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Ramunės Tarandės, įtariamasis uždarytas į areštinę. Jo biografijos pareigūnai kol kas detalizuoti nelinkę, tačiau neoficialiai teigiama, kad įtariamas šaulys praeityje jau teistas.

Dėl ko įvyko susišaudymas, pareigūnai taip pat nekomentuoja. Ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo nužudyti pradėję Santakos policijos komisariato pareigūnai surinktą medžiagą artimiausiu metu perduos Kauno apskrities VPK kriminalistams. Tyrimą kuruoja Kauno apygardos prokuratūra.

Teisėsaugininkai netiesiogiai užsimena, kad vyriausiasis iš nukentėjusiųjų - Agurkinių nusikalstamai grupuotei priskiriamas 29 metų Tadas Petrošius. Jis kartu su savo 39 metų amžiaus apsaugininku Renaldu Mockumi praėjusių metų vasarą Kauno rajone, "Lapienės" sodininkų bendrijoje buvo apšaudyti iš automatų "Kalašnikov".

Tik laimingo atsitiktinumo ir menko žudikų taiklumo dėka prašmatniu "Audi A8" markės automobiliu vykę T.Petrošius ir R.Mockus išgyveno, nors jų transporto priemonę kulkos suvarpė kaip rėtį.

Kaip jau buvo rašyta, tąkart ginkluoti žudikai į nuošalią sodininkų bendriją atvyko vogtu "Renault Laguna" markės automobiliu, o po susišaudymo virkiai paspruko. Automobilis buvo rastas kartu su viduje likusiais rusų gamybos automatais padegtas miške už maždaug dešimties kilometrų nuo įvykio vietos, o įtariamieji veikiausiai spėjo pasišalinti kita transporto priemone.

Jau po kelių dienų teisėsaugininkai sulaikė šio nusikaltimo organizavimu įtariamą kitos Kaune įsigalėjusios nusikalstamos gaujos - Kamuolinių - lyderį Giedrių Janonį, pravarde Kamuolys. Iš pradžių teismas leido įtariamąjį suimti, tačiau dėl sunkios onkologinės ligos vėliau skyrė švelnesnę kardomąją priemonę ir leido teismo laukti laisvėje. Šiuo metu jis jau teisiamas kitoje turto prievartavimo byloje.


Šiame straipsnyje: apšaudytipistoletas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių