„Hitachi“ steigs savo atstovybę Vilniuje

„Hitachi“ vadovai pažadėjo Seimo Pirmininkei Irenai Degutienei ypatingą dėmesį skirti atominės jėgainės saugumui ir aplinkosaugai, jau artimiausiu metu įsteigti Vilniuje atstovybę, kuri tirs galimybes ir kitoms investicijoms Lietuvoje, teigiama pranešime spaudai.

Su darbo vizitu Tokijuje viešinti I.Degutienė susitiko su „Hitachi, Ltd“ prezidentu Hiroakiu Nakanišiu ir viceprezidentu Kojiu Tanaka. I.Degutienė paprašė „Hitachi“ vadovų ypatingą dėmesį skirti projektuojamos atominės jėgainės saugumui ir aplinkos tausojimui, taip pat siekti, kad Visagino atominės elektrinės projektui būtų skiriamas ypatingas dėmesys ir diegiamos pažangiausios technologijos.

„Hitachi, Ltd“ vadovai patvirtino, kad Visagino atominės elektrinės projekte jie ruošiasi diegti naujausias technologijas ir siūlyti trečiosios kartos pagerinto saugumo reaktorius ir ypatingą dėmesį skirti radiacinei saugai ir aplinkosaugai.

I.Degutienė pastebėjo, kad „Hitachi, Ltd“ investicijos Lietuvoje galėtų tapti savotišku „ledlaužiu“ ir kitų Japonijos kompanijų investicijoms mūsų šalyje.

I. Degutienė taip pat paprašė „Hitachi, Ltd“ vadovus prisidėti prie Lietuvos siekio įtikinti Japonijos Vyriausybę kuo greičiau pasirašyti su Lietuva dvigubo apmokestinimo panaikinimo ir investicijų skatinimo ir apsaugos sutartis.

„Hitachi, Ltd“ prezidentas ir viceprezidentas pabrėžė, kad jų kompanija jau artimiausiu metu planuoja Vilniuje atidaryti atstovybę, kuri tirs Lietuvos rinką ir nagrinės galimybes ir kitiems „Hitachi, Ltd“ kompanijos padaliniams investuoti Lietuvoje ir čia pradėti savo veiklą.

H. Nakanišis ir K.Tanaka pastebėjo, kad Lietuva yra daug pažengusi medicininių tyrimų ir technologijų srityje ir pažymėjo, kad „Hitachi, Ltd“ turi ir medicininių tyrimų padalinį, kuris specializuojasi vėžinių susirgimų gydimo srityje.


Šiame straipsnyje: Hitachiatominė elektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas  portretas
V.Landsbergio duomenimis Rusijos strateginiuose planuose yra idėja karo atveju sunaikinti tikslesnio pataikymo raketa Ignalinos elektrinę, užteršiant radiacija žymią Lietuvos teritorijos dalį. Vykime iš valdžios tuos, kurie didina Lietuvos strateginį pažeidžiamumą, parsiduodami japonų monopolijai.

666

666 portretas
lauk is lietuvos tuos japonus ir kubiliu su visa viriausybe kartu su prezidente ir sekmoku ir visus kurie pritare atominei elektrinei ,. iki atomines elektrines statybu pabaigos visaginas taps japonija , taigi dalis lietuvos bus pavogta ir japonams sukurtas biznis kad turetu pastovias pajamas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių