„Hesburger“ Vilniuje planuoja naują restoraną

Greito maisto restoranų tinklas „Hesburger“ Vilniuje, Ukmergės ir planuojamos Šiaurinės gatvių sankryžos įlinkyje, priešais jau veikiantį „McDonald's“ restoraną, ketina statyti savo restorano pastatą, rašoma Lietuvos architektų sąjungos (LAS) interneto svetainėje.

Pagal „Rybvaldos“ (arch. K.Budnikienė) projektą, beveik 14 m aukščio pastato pirmame aukšte veiks virtuvė ir lankytojų salė, antrame siaus vaikai, o trečiame – dirbs administracija

LAS pastebi, kad restoranas bus skirtas aptarnauti vairuotojus, norinčius gauti maistą neišlipant iš automobilio, taigi pastatas bus apsuptas žiediniu apvažiavimu, kuris juos ir prie restorano priglaustą lauko žaidimų aikštelę.

Kol kas numatoma, jog į restorano sklypą bus įvažiuojama per Ukmergės gatvei lygiagrečią gatvelę.

„Iš visų pusių gatvėmis apsuptas restoranas atsidurs savotiškoje saloje, į kurią patekti pėstiesiems bus nepatogu ir netgi pavojinga, abejotina tampa vaikų žaidimų aikštelės, atsiduriančios triukšmingoje, taršioje aplinkoje, tikslingumas.

Net ir suteikus absoliutų prioritetą automobiliams, jų statymo problema liko neišspręsta: autorių siūlymas parkingo vietas įrengti už sklypo ribų esančioje valstybinėje žemėje vargu ar būtų įgyvendintas“, - teigiama LAS interneto svetainėje.

LAS ekspertai kritikuoja ir siūlomą pastato architektūrinę išraišką. Anot jų, gerai matoma restorano vieta, kurioje būsiantis pastatas bus apžvelgiamas iš visų pusių, „prašosi“ ypatingos, skulptūriškos architektūros, kuri galėtų būti vietos ženklu, o kartu – šmaikščia įmonės reklama.

„Suprojektuotas neutralus, blankus pastatas neturi vietai adekvačios energijos ir konceptualumo, abejonių kelia jo forma ir logiško pagrindimo stokojanti kryptis bei apskritai pastatymas sklype, neišnaudojant reljefo potencialo“, - teigiama LAS interneto svetainėje.

Aptardami projektą, Vilniaus architektūros-urbanistikos ekspertai visų pirma priminė prieš metus Vilniaus miesto plėtros departamentui siųstą ekspertų tarybos prašymą organizuoti būsimo Ukmergės gatvės erdvinės kompozicijos, užstatymo svarbiausiuose mazguose (ties sankryžomis) planavimą, kuris iki šiol neinicijuotas.

Specialistų nuomone, bendros vizijos neturėjimo rezultatas – nepagrįstas atsitiktinio užstatymo, kaip ir nagrinėjamas pastatas, atsiradimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

man

man portretas
man visai patiko rusu sprendimas uzdrausti sumustiniu pardavyklom vadintis restoranais. Tai klaidina vartotojus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių