Hermano Zudermano gimnazijos moksleiviai mokysis Italijoje

Trys uostamiesčio moksleiviai rugsėjo 20 d. susikraus lagaminus ir išskris trims mėnesiams mokytis į Italiją, į karštąjį Sicilijos regioną, nes Hermano Zudermano gimnazija, vienintelė Klaipėdos apskrityje, laimėjo tarptautinį moksleivių mainų projektą „Comenius“.

Paklausta, kaip buvo atrinkti moksleiviai šiam projektui, direktorės pavaduotoja ugdymui Rasa Mašurinienė teigė, kad pagrindiniai kriterijai buvę anglų ir vokiečių kalbų mokėjimas bei puikūs mokymosi rezultatai.

„Reikės lankyti ne tik italų mokyklą, tačiau ir mokytis nuotoliniu būdu, internetu, teks atlikti jiems paskirtas užduotis, kad moksleiviai nejaustų atskirties sugrįžę į gimnaziją“, – akcentavo pavaduotoja R.Mašurinienė.

„Tiesa, svarbus kriterijus buvo ir moksleivių psichologinė būsena, nes visgi išvykstama ne savaitei, o trims mėnesiams. Analizavome kartu su psichologe, koks mokinių charakterio tipas, spėjome, kaip jie galėtų reaguoti į sudėtingesnes situacijas. Itin svarbu, kad moksleiviai neužsisklęstų savyje, nebijotų kalbėti apie susidariusias problemas“, – pridėjo pavaduotoja R.Mašurinienė.

Tarptautinės mainų programos tikslas ne tik supažindinti moksleivius su kitos šalies kultūra, bet ir išmokyti kurios nors vienos Europos Sąjungos kalbos. Du dešimtokai ir viena vienuoliktokė dar neprasidėjus mainų programai, lankė italų kalbos kursus. Šiek tiek pramokę užsienio kalbos, moksleiviai tikisi lengviau adaptuotis Italijoje.

Rugsėjo 16-ąją dieną Klaipėdos gimnazija atvers duris trims Italijos moksleiviams. Juos uostamiestyje priims ir apgyvendins lietuvių šeimos.

Dėl kalbos barjero moksleiviai gimnazijoje lankys muzikos, kūno kultūros, technologijų, anglų, vokiečių bei lietuvių kalbos pamokas.

„Mūsų tikslas būtų pasiektas, jeigu atvykę mokiniai per visą laikotarpį išmoktų kelis sakinius lietuvių kalba“, – geros nuotaikos dėl laimėjimo neslėpė pavaduotoja R.Mašurinienė. Tikimasi, jog mainų programos dalyviai, pajus tikrąją lietuvišką dvasią, įsilies į Lietuvos kultūrinį gyvenimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ISMOKS

ISMOKS portretas
MAKARONUS VALGYTI

vaiva

vaiva portretas
Na ką, džiugu kad jau atėjo tas momentas, kuo nuoširdžiausios sėkmės, visi jumis didžiuojasi :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių