Hanzos dienų organizatoriai kauniečius pakvietė atvykti į Liuneburgą

Kitąmet Vokietijos miestas Liuneburgas taps 32-ųjų Tarptautinių Hanzos dienų šeimininku. Šventės organizatoriai Hanzos dienose dalyvauti kviečia ne tik Kauno savivaldybės delegaciją, bet ir visus norinčiuosius: jaunimo atstovus, menininkus,  verslininkus. Šventė vyks 2012 m. birželio 28 – liepos 1 dienomis.

Būsimosios šventės tema – „Pasinaudokite ryšiais – Hanza: gyvieji saitai“.  Pasak Liuneburgo miesto mero Ulricho Madge, delegacijos iš Europos Hanzos miestų galės ne tik užmegzti naujus ekonominius ir kultūrinius kontaktus, bet ir sutvirtinti jau esamus ryšius.

„Norime kartu su visais dalyviais apmąstyti mūsų paveldą, tačiau tuo pačiu žvelgti į ateitį, atrasti naujas bendras sritis, paskatinti tarpusavio draugystę“, – mintimis dalijosi U.Madge.

Pagrindiniu šventės akcentu taps Hanzos turgus. Jis pasklis aplink miesto rotušę, kurioje dalyvaujantys miestai taip pat pristatys ir savo regiono ypatumus. Vakarinė senamiesčio dalis bus skirta istorinei menininkų ir tautodailininkų mugei. Aštuonios scenos, išdėstytos po visą senamiestį, svečiams siūlys įvairiausius kultūros pasirodymus: nuo bažnytinės muzikos koncertų iki kabareto pasirodymų.

Hanzos dienų metu Liuneburge taip pat bus organizuojamas „HANSEartWORKS“ pleneras bei Hanzos ekonomikos forumas. Į šiuos renginius yra kviečiami visi, norintys pasidalinti savo mintimis bei patirtimi.

„Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiais, jubiliejiniais, Kauno miesto delegacija tikrai vyks į Hanzos dienas. Kol kas tik svarstome, kokią delegaciją formuoti – gausią, kaip ankstesniaisiais metais, ar šiek tiek kuklesnę“, – pasakojo Tarptautinių ryšių protokolo skyriaus vedėjas Raimundas Šmitas.

Liuneburge Hanzos dienos 2012 metais minės savo 600-ąsias metines. Ta proga tikimasi, jog šventę aplankys kaip niekada gausus svečių būrys iš daugiau kaip 170 Naujosios Hanzos Sąjungos miestų, atstovaujančių 16 Europos šalių.

Dėl detalesnės informacijos bei registracijos į plenerus Liuneburge galima kreiptis nurodytu el. pašto adresu.


Šiame straipsnyje: Hanzos dienos

NAUJAUSI KOMENTARAI

aisku

aisku portretas
vyks meras ir pusmeriai

Suvalkai iš Kauno

Suvalkai iš Kauno portretas
Neiškraipykite miesto pavadinimo - Lüneburg.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių