„Haiku Vilniui“ trieiliai keliaus po pasaulį

Kūrybinė iniciatyva „Haiku Vilniui“ rugsėjo 19 dieną trieilių kūrėjus pakvies susitikti su Pasaulinės haiku asociacijos prezidentu Ban'ya Natsuishi. Kūrybinio seminaro metu Lietuvos haiku rašytojai ne tik lavins haiku rašymo įgūdžius, bet ir kurs angliškus Vilniui dedikuotus haiku, kurie pristatys ateinančių metų kultūros sostinę kitose šalyse.

Taip bus įgyvendintas vienas iš VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) Ambasadorių programos tikslų – skatinti visuomenę kūrybiškai pasakoti apie savo miestą.

„Manau, kad tai maloni staigmena visiems projekto „Haiku Vilniui“ dalyviams – susitikti su haiku meistru iš Japonijos, kartu mokytis – Ban'ya mokysime apie Vilnių, o mūsiškus kūrėjus – apie haiku kūrimo paslaptis. Kurti Vilniui ir savo kūrybą skleisti pasauliui – toks ir yra projekto kūrėjus vienijantis tikslas“ – apie susitikimo idėją pasakoja VšĮ „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ vykdomoji direktorė Dalia Bankauskaitė.

Susitikimo, kuris vyks „Vilniaus vartų“ restorane „Avenue“, programa prasidės svečio iš Japonijos prisistatymu, kurio metu Ban'ya Natsuishi pasakos apie haiku judėjimą Japonijoje ir visame pasaulyje. Haiku žinovė Asta Chaladauskienė pristatys dalyvavimo lietuviškame haiku judėjime įspūdžius. Tačiau pagrindinė vakaro dalis bus skirta haiku dirbtuvėms anglų kalba. Užsiėmimus vesiantis haiku specialistas profesorius Ban'ya Natsuishi savo kūryba garsėja visame pasaulyje, nuolat pelno įvairių apdovanojimų. Susitikimo metu svečio ir lietuvių autorių sukurti haiku taps Vilniaus vizitine kortele – jie bus siunčiami kitose šalyse gyvenantiems lietuviams ir haiku judėjimo atstovams visame pasaulyje. Tradiciškai angliški haiku bus publikuojami angliškoje projekto „Haiku Vilniui“ puslapio haiku.lt versijoje.

Jau daugiau nei metus vykstančio projekto „Haiku Vilniui“ organizatoriai žada ir toliau siekti stiprinti haiku kūrėjų bendruomenę, organizuoti kūrėjų vakarus ir seminarus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių