„Gyvybės ir mirties kelią“ atkartojo tūkstančiai bėgikų

Sekmadienį Vilniuje vyko tradicinis, XXI tarptautinis bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“. Renginys skirtas 1991 metų sausio 13-ąją žuvusiems prie televizijos bokšto atminti.

Šiemet į bėgimą registravosi 2485 dalyviai iš visos Lietuvos ir kaimyninių valstybių. Iš viso akcijoje dalyvavo per 40 organizacijų. Gausiausia buvo Karo akademijos komanda, antra pagal dydį – Vilniaus apskrities Šaulių sąjungos komanda.

Bėgimo dalyviai jau gerokai prieš vidurdienį rinkosi starto vietoje – ties Antakalnio kapinėmis. Pirmiausia žuvę laisvės gynėjai buvo pagerbti padedant ant jų kapų baltų gėlių žiedus.

Vėliau, po trumpų politikų ir sporto organizacijų atstovų kalbų, buvo duotas starto signalas. Bėgimo dalyviai pajudėjo 9 kilometrų ilgio trasa televizijos bokšto link.

Organizatoriai apdovanojo finišavusius jauniausią ir vyriausią bėgimo dalyvius. Atminimo lankstinukus ir medalius taip pat gavo gausiausių komandų nariai. Rekordinis dalyvių skaičiumi buvo prieš šešerius metus įvykęs XV bėgimas, tuomet į renginį registravosi 3501 dalyvis.

Bėgimas „Gyvybės ir mirties keliu“ pirmą kartą buvo surengtas 1992 metais.


Šiame straipsnyje: sausio 13Laisvės gynėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Žmonijos istorija

Žmonijos istorija portretas
Daugiausiai bėdų, skausmo, nelaimių ir net tragedijų eiliniams žmonėms ir ištisoms tautoms atnešė tie, kurie garsiausiai rėkė apie meilę tėvynei ir kovą už laisvę... Lietuva - ne išimtis. Po 21 m. turime: visiškai supuvusias teisingumo, švietimo ir sveikatos apsaugos sitemas, sugriautą ir išvogtą pramonę, laivyną, žemės ūkį; Išgrobstytas žemes, paežeres, miškus, miestų sklypus; 2650 visko pertekusių milijonierių; 680.000 skurdžių; 700.000 pabėgėlių. Iš jų kasmet virš 300 grįžta karstuose. (2007 m. – 386); Virš 20.000 tėvų paliktų ir 140.000 nepritekliuje gyvenančių vaikų; 400.000 pensininkų, gaunančių mažiau 600 Lt. pensiją; 1200-1300 (iki 2005 m.) kasmet į užsienį išvežamų ir PARDUODAMŲ " dirbti" prostitutėmis moterų; 1500-1700 savižudžių kasmet (1970-1985 m. - apie 450); 12, 8 mirusių/1000 gyventojų - daugiausiai nuo 1950 m.; 20 KARTŲ išaugusį lėtinių psichozių skaičių; 40 proc. išaugusį mirusių nuo alkoholio ir rūkymo sukeltų ligų.; Didžiausią pokario Lietuvos istorijoje nusikalstamumą; Klestinčią PROSTITUCIJĄ IR PREKYBĄ ŽMONĖMIS... Dešimtys tūkstančių žmonių buvo apgauti, apvogti, apiplėšti, išprievartauti, nužudyti. Jau ir nepilnamečiai žmogžudžiai – vos ne kasdienybė............

OMON pasekėjai

OMON pasekėjai portretas
Afganams numušus JAV malūnsparnį, galą gavo ir 22 elitinio "Jūrų liūtų" padalinio smogikai, kurie dalyvavo, nužudant O. Bin Ladeną. Po jo žūties, vienas iš jo pavaduotojų pasakė: "Mes žinome, kas tie žudikai ir juos pasieksime." PASIEKĖ! Įdomu, kada ateis eilė lietuviškojo spec. eskadrono "Aitvaras" smogikams, Afganistane naikinantiems tenykščius partizanus-kovotojus prieš okupantus? Vienas iš ten tarnavusių pagėręs prisipažino: "Naikindavome tuos duchus, kaip tarakonus." Kuo skiriasi Afganistano okupacija nuo Lietuvos okupacijos po II pasaulinio karo? Kuo skiriasi lietuviškieji "Aitvaro" smogikai, medžiojantys Afganistano partizanus-patriotus, nuo "Smerš" ar NKVD spec. padalinių, medžiojusių Lietuvos partizanus?

LIETUVOS

LIETUVOS portretas
nacionalistine burzuazija, prisidengdama demagogija apie laisve ir demokratija, apgavo naivius Lietuvos zmones ir su ju pagalba ivykde burzuazine kontrevoliucija. Pries 22 m., darant kontrevoliucija, buvo reikalingos zmoniu aukos. Kontrevoliucijos vyriausias architektas ir rezisierius per Lietuvos televizija uzdave retorini klausima "NEGI NEATSIRAS ZMONIU,KURIE SUTIKTU MIRTI UZ LIETUVA", ir kaip zinome, zmoniu atsirado. Atsakingas uz zmoniu aukas A.Butkevicius E.Mildazytes laidoje pries Lietuva ir visa pasauli gyresi, jog buvo daroma viskas, kad zmoniu auku butu kaip galima maziau, kad jis negali pasiteisinti pries zuvusiuju seimas, taciau jis gali pasiteisinti pries istorija... Pries 20 metu ivykusi burzuazine kontrevoliucija Lietuvoje, panaikino beklase visuomene, visuomene be isnaudojimo su visuomeniniu darbu ir visuomeniniu pelno pasidalinimu. Visuomeninis darbas ir visuomeninis pelno pasidalinimas buvo visiskai panaikines bedarbyste, benamyste ir skurda socialistineje Lietuvoje. Perejimas is socialistines visuomenines santvarkos i kapitalistine santvarka, kuri remiasi ZMOGAUS ISNAUDOJIMO ZMOGUMI bei privacia gamybos priemoniu ir gamybos irankiu nuosavybe, su visuomeniniu darbu ir privaciu pelno NUSAVINIMU. Privatus pelno nusavinimas, visuomenineje gamyboje gimdo siaubinga socialine nelygybe, bedarbyste, benamyste ir skurda. Pagaliau net baznycia isdriso pasakyti i kokia DEGRADACIJOS DUOBE STUMIAMA LIETUVA. Baznycia pagaliau isgirdo Kristaus zodzius "GREICIAU KUPRANUGARIS ISLYS PRO ADATOS SKYLUTE, NEI TURTUOLIS PATEKS I DANGU" Lietuvos valdziazmogiai, per sventes sako "patriotines" kalbas ir vis bando kurstyti nacionalizma, skaldyti nuskurdusios visuomenes darbo zmoniu klasini solidaruma, bet nuskurdusi visuomene, kuri per 21 kapitalizmo metus Lietuvoje, atsikando bedarbystes, benamystes, skurdo, visisko beteisiskumo ir baudziavinio vergovinio kapitalistinio jungo, demagogija apie laisve ir demokratija nebetiki, nes suprato, kad Lietuvoje nera "patriotu" ir "priesu", o yra BIEDNIOKAI 85%, kurie priversti gyventi ZEMIAU SKURDO RIBOS, VIDUTINIOKAI 14,9% ir TURTUOLIAI 0,1% kurie gyvena NEREGETOJE PRABANGOJE ir jiems priklauso 60% VISO LIETUVOS TURTO. Kitaip sakant, yra tik dvi klases ISNAUDOTOJU ir ISNAUDOJAMUJU. Tarp ju visada buvo,yra ir bus ZUTBUTINE KLASIU KOVA. Vakaru valstybiu demokratija, tai JUODAS ISSIGIMIMAS. Demokratija, tai ne bedarbyste, benamyste ir skurdas, narkomanai, ubagai ir prostitutes ant kiekvieno kampo, o KAIP TIK ATVIRKSCIAI ju NEBUVIMAS.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių