Gyventojų kova su balandžiais – bevaisė?

Vieno daugiabučio gyventojai tapo abejingų kaimynų įkaitais. Neprižiūrimas buto balkonas virto balandžių priedanga, o būsto šeimininkai į kaimynų prašymus atrėžia neatsakantys už paukščius.

Vietoj pagalbos – pašaipa

Taikos prospekto 57 namo gyventojai jau ne pirmus metus mėgina patys išspręsti bėdą, tačiau nei savivaldybė, nei policija negali sudrausminti nevalyvų gyventojų.

„Mes patys mėginome skambinti kaimynams ir prašyti, kad bent atvažiuotų, įleistų į savo balkoną. Mes už savo pinigus pasamdytumėme statybininkus, kurie galėtų užtaisyti jų balkone esančias skyles, kur lizdus susisuko balandžiai.Tačiau išgirdome tik pasityčiojimą“, – pasakojo šio namo gyventoja Pranutė.

Moteris tikino, kad kaimyninio buto savininkai jai atrėžė neatsakantys už paukščius ir nesileido į jokias kalbas, o vėliau nustojo net ir atsiliepinėti į skambučius.

Nosį riečia smarvė

„Jų balkone per lietų susirenka net kelios dešimtys paukščių. Už atplyšusių apdailos lapų paukščiai peri jauniklius.Palijus visos išmatos plaukia žemyn, į mūsų balkoną. Vasarą langai aplipę musėmis“, – pasakojo gyventoja.

Vasarą, karštu oru, sklindantis tvaikas riečia nosį ne vieno buto gyventojams.

„Jau pabodo plauti apdergtus langus. Juk šie paukščiai gali būti įvairių ligų nešiotojai. Kitą kartą net kirminus išvystame, gal ten koks jauniklis negyvas lieka? Kam pasiskųsi, jei gyveni antisanitarinėmis sąlygomis? Niekam nerūpi“, – guodėsi pensininkė.

Be priežiūros palikto buto savininkų negali surasti ir namo bendrijos pirmininkas Akepsimas Antipovas.
Buto savininkams naujuoju adresu buvo išsiųstas registruotas laiškas su raginimu susitvarkyti balkoną, bet būsto savininkai jį ignoravo.

„Gal reikėtų kaimynus į teismą paduoti? Mes jau nieko negalime padaryti. Prieš savaitę kreipėmės raštu į miesto savivaldybę. Atsakymo negavome, bet žinote, kaip šiais laikais valdininkai dirba“, – kalbėjo moteris.

Gyventoja net ant palangės buvo įkurdinusi varnos statulėlę, parsivežtą iš Vokietijos.

„Balandžiams baidyti. Kurį laiką jie netūpė čia, tačiau vėliau apsiprato ir dabar jau nebebijo“, – juokėsi moteris.

Įsilaužti negali

Bendrijos „Šviesa“ pirmininkas A.Antipovas tikino, kad taip pat mėgino pagelbėti besiskundžiantiems gyventojams.

„Ir pats ieškojau šio buto gyventojų, net į policijos komisariato nuovadą buvau nuėjęs, kad man pagelbėtų. Žmonės telefono ragelio nebekelia, į laiškus neatsako, tad ką man daryti?“, – pasakojo bendrijos pirmininkas.

Bendrijos pirmininkas tikino, kad negali išlaužti privatų butą, kad patektų į balkoną.

„Buvo nuėjęs net į savivaldybę, tačiau išgirdau, kad tai ne jų problema. Buvo pasakyta, kad jūsų bėda, pats ir spręskit“, – piktinosi A.Antipovas.

Neprižiūrimo buto šeimininkų bandė ieškoti ir kitas kaimynas, kuris gyvena vienu aukštu aukščiau.

„Atskilo betonas su vielos gabalu ir kybo pavojingai, juk nelaimė gali kokia nutikti. Reikėtų įeiti ir su meistrais nupjauti jį. Tačiau vis tiek negalime patekti į butą“, – pasakojo bendrijos pirmininkas.

Gresia bauda iki 2 tūkst. litų

Klaipėdos savivaldybės Sveikatos apsaugos skyriaus Vyriausioji specialistė Nina Gendvilienė tikino, kad balandžių problema išsprendžiama lengvai, tik tam reikia ryžto.

„Bendrijos pirmininkas privalo tuo pasirūpinti. Negali į butą patekti? Tegul išsikviečia automobilį su pakeliamu bokšteliu, sutvarko balkoną, o sąskaitą tegul išrašo buto savininkams. O jei nemokės, skolos išieškojimas turi būti perduotas antstoliams. Viskas, tiek čia to darbo“, – rėžė specialistė.

Sveikatos apsaugos skyriaus specialistai žada raštu atsakyti skundą parašiusiems gyventojams, o jei pirmininkas nesiims veiksmų, už sanitarijos ir higienos taisyklių normų nesilaikymą žada jį bausti.

„Bendrijos pirmininkas gali susikviesti valdybą ir tegul priima sprendimą. O jei pirmininkas neveiklus, jam gresia įspėjimas arba bauda iki 2 tūkst. litų. Algos pirmininkai nepamiršta pasiimti, o dirbti mat jau nenori“, – aiškino N.Gendvilienė.

Ne viena bendrija panašias problemas sprendė panašiu būdu – samdyti meistrai sudėjo specialius tinklelius balkonuose, kad paukščiai nepatektų į vidų.

„Teko išvalyti šiukšlynu virtusį butą. Bendrijos pirmininkė iškvietė darbininkus, o sąskaita buvo pateikta apleisto buto savininkui. Skola buvo mokama dalimis“, - teigė savivaldybės tarnautoja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nijole

Nijole portretas
Kiek berasytum siauliu savivaldybei skundu del balandziu apleistame balkone , tik atsirasineja.

miestiete

miestiete portretas
prie Tilzes 21 namo kieme viena bobule varnas lesina ir katinus seria,na katinai tai kaip katinai,o varnos tai jau uzkniso.Maza to kad per kiema negalima praeiti,tai jos dar ir ant masinu pridergia gyventojams langus apkakoja,o tai kaciu maniakei ne motais ji ir toliau risa lasinius ant darzelio tvoros svarbiausia kad anksti ryte kai visi dar miega

pirmam

pirmam portretas
visi valgyti nori....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių