Gyvenimas, palikus vaikų globos namus

„Actio Catholica Patria", Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Kauno miesto savivaldybė kviečia į forumą „Pagalba jauniems žmonėms, išėjusiems iš Kauno vaikų globos įstaigų".

Šiandien 13 val. miesto savivaldybėje organizuojamas forumas - vieša diskusija kviečia susipažinti su situacija, kurioje atsiduria iš vaikų globos namų išėjęs jaunas žmogus. Suprasti su kokiais sunkumais susiduria pradėdamas savarankišką gyvenimą ir kokios jiems egzistuoja pagalbos formos Kauno mieste bei Lietuvoje.

„Dažnai tik išėjimo iš globos įstaigos dieną, jaunas žmogus suvokia, kad nuo šiandien reikės gyventi savarankiškai: pačiam rūpintis pragyvenimu, priimti sprendimus ir atsakyti už save. Tie, kurie nepajėgia susitvarkyti su iškilusiais naujo gyvenimo iššūkiais, atsiduria dar didesnėje rizikoje nusikalsti, iškristi iš mokymosi įstaigos, neįsidarbinti. Savalaikė ir efektyvi pagalba išėjusiems užtikrintų reikalingų gebėjimų sveikai funkcionuoti visuomenėje ugdymą", - teigiama organizatorių pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių