Gydomosios vandens procedūros vilniečiams

Ligoniams ar tiesiog vandens procedūrų mėgėjams duris vėl atveria Vilniaus greitosios pagalbos universitetinės ligoninės Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje įkurtos vertikali ir perlinė vonios, siūlomos povandeninio masažo paslaugos.

Vertikalioje vonioje galima atlikti specialius stuburo tempimo pratimus. Ši procedūra, trunkanti apie 45 minutes, ypač tinka radikulitu ar įvairiomis radikulopatijomis segantiems ligoniams. Gydytojai teigia, kad jau po šešių apsilankymų ligonio savijauta žymiai pagerėja.

Perline arba angliarūgštės vonia pasimėgauti naudinga ne tik depresijos kamuojamiems, bet ir atsipalaiduoti norintiems žmonėms. Visą kūną masažuojantys burbuliukai puikiai ramina, taip pat gerina kraujotaką, aktyvina medžiagų apykaitą.

Povandeninis masažas, kuomet kūnas masažuojamas skirtingo slėgio vandens čiurkšlėmis, ypač rekomenduojamas viršsvoriu besiskundžiantiems asmenims.

Visos šios procedūros atliekamos prižiūrint kvalifikuotiems kineziterapeutams. Su specialistų priežiūra skyriuje taip pat galima atlikti įvairius mankštos pratimus, pasimėgauti masažu, teikiamos ir fizioterapijos, psichoterapijos, kalbos korekcijos paslaugos.


Lankytojai skyriuje priimami kasdien nuo 8 iki 15 valandos.


Šiame straipsnyje: fizioterapija,hidroterapija

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių