Gruzijos ministras: mums labai svarbios jūsų žinios ir patirtis

Vilniuje viešintis Gruzijos užsienio reikalų ministras Grigolis Vašadzė sako, kad jo šaliai labai svarbūs Lietuvos pareigūnų duodami patarimai.

„Prašau nepriimti to kaip politinio mandagumo, kad Gruzijos atstovai gana dažnai atvyksta į Lietuvą prašyti kolegų patarimų. Klausiame jūsų patarimų kai, pavyzdžiui, kalbama apie tokius svarbius dalykus kaip Asociacijos sutartis, dėl kurios greitai prasidės derybos. Jūs praėjote visa tą kelią seniai, ir mums labai svarbios jūsų žinios bei patirtis“, - po susitikimo su Lietuvos diplomatijos vadovu Audroniumi Ažubaliumi sakė G.Vašadzė, kuris Lietuvoje kaip Gruzijos užsienio reikalų ministras lankosi jau trečiąjį kartą.

Trečiadienį jis dalyvaus Vilniaus dešimtuko įkūrimo dešimtmečiui skirtoje apskritojo stalo diskusijoje, susitiks su Seimo Pirmininke Irena Degutiene, Seimo Užsienio reikalų bei Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetų atstovais. Ketvirtadienį numatyti Gruzijos užsienio reikalų ministro susitikimai su Lietuvos Ministru Pirmininku Andriumi Kubiliumi ir krašto apsaugos ministre Rasa Juknevičiene.

Antradienį Lietuvos ir Gruzijos užsienio reikalų ministrai pasirašė Lietuvos ir Gruzijos Europos ir euroatlantinės integracijos komisijos nuostatus ir tokiu būdu atvėrė kelią šios komisijos veiklai.

Komisija, kurios steigimas buvo numatytas pernai balandžio 28 dieną pasirašytoje Lietuvos ir Gruzijos chartijoje dėl Europos ir euroatlantinės integracijos, kuruos Lietuvos ir Gruzijos politinį dialogą, konsultacijas ir bendradarbiavimą politinėje, ekonominėje, gynybos, mokslo, kultūros ir kitose srityse.

„Komisijos nuostatų pasirašymas liudija, kad mes tikrai institucionalizuojame savo bendradarbiavimą ir judame konkrečių projektų link“, - ceremonijoje teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Su oficialiu trijų dienų vizitu Lietuvoje besilankančiam Gruzijos užsienio reikalų ministrui Lietuvos diplomatijos vadovas dar kartą pabrėžė Lietuvos paramą Gruzijos teritoriniam vientisumui ir euroatlantinės integracijos siekiams.

A.Ažubalio teigimu, šalių santykiai yra pavyzdiniai, ir Gruzija užima ypatingą vietą Lietuvos užsienio politikoje. Tuo pačiu pabrėžta, kad esama galimybių plėtoti šalių ekonominį bendradarbiavimą.

Susitikime buvo aptartas ES ir Gruzijos bendradarbiavimas. Lietuvos užsienio reikalų ministras atkreipė kolegos dėmesį į santykiuose su ES Gruzijai atsiveriančias perspektyvas: praėjusiais metais pristatytą ES Rytų partnerystės iniciatyvą, Asociacijos susitarimo sudarymo ir vizų režimo palengvinimo galimybes.


Šiame straipsnyje: vašadzė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių