Gruodžio pradžioje į Vilnių grįžta anime dienos “Otaka”

Kovotojai, svajotojai, lobių ieškotojai, genijai bei valkatos, anime korifėjai ir naujokai, tradicijos ir revoliucijos grįžta į Vilnių.

Gruodžio 3 dieną sostinėje prasideda anime dienos "Otaka" ir antrą kartą šio žanro gerbėjams bei šiaip smalsiems žmonėms siūlo panardyti po neįtikėtinos fantazijos proveržius demonstruojančią japonišką animaciją.

”Kalėdų stebuklai, slaptos misijos, karas ir taika, vaikystės svajonės ir košmarai, spalvingas pasąmonės koliažas - tokia šiais metais "Otaka". Nuo padangių aukštumų iki požemių gelmių...”, -žada organizatoriai.

"Ir net nesvarbu, jei Hayao Miyazaki, Mamoru Oshii, Satoshi Kon ar Rintarô Jums kol kas nekelia jokių asociacijų, nes jau gruodžio pradžioje antrą kartą startuoja anime fiesta didžiajame ekrane ir yra pasiruošusi parodyti tai, ko net nesapnavote", - tikina renginio organizatoriai.

Plataus spektro programa žada puikius įspūdžius ir vaikams, ir ištikimiems anime gerbėjams bei tiems, kurie tiesiog nori susipažinti su dar neatrastu Japonijos animacijos žanru. Būsimų lankytojų lauks gilias tradicijas atspindintys tikri animacijos šedevrai, drąsios naujovių paieškos bei profesionalios kūrybinės dirbtuvės, kurios padės gyvai prisiliesti prie Japonijos kultūros ir anime šaknų.

Renginys vyks gruodžio 3-6 d. kino teatre Forum Cinemas "Vingis", gruodžio 7-9 d. kino teatre "Pasaka".


Šiame straipsnyje: Otaka

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių